Didem Arslan'ın programında skandal! İstanbul Sözleşmesi hakkında kışkırtıcı bilgi...

Show TV ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı programı Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programında halkı galeyana getirecek bir olaya şahit olundu. Programın daimi konuğu Av. Selma Yıldız, İstanbul Sözleşmesi hakkında yanlış bilgilendirme yaptı. İşte tüm detaylar...

Show TV'de hafta içi her gün ekranlarda olan Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme programında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili şoke eden bir detay gündem oldu. 21 Ekim'de canlı yayında istismara uğrayan genç kadın ile şikayetçi olduğu kişi karşı karşıya getirildi. Karşı taraf suçlamaları reddederken, programın daimi konuğu Av. Selam Yıldız ve sunucu Didem Arslan arasında istismarla ilgili yasalar hakkında geçen konuşma herkesi şaşkına çevirdi. Programda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yanıltıcı bilgi verildi.

Av. Yıldız'ın, "Kadının beyanı esastır ama şimdi İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ile bu düzenleme kalkacak" sözlerini duyan Vatan Partisi Öncü Kadın Hukuk Bürosu Başkanı Av. Zühre Genişel, "Bunun bir hukukçu tarafından ekranda dile getirilmesi vahim. Yasa yürürlükte ve İstanbul Sözleşmesi’nin iptali ile bunun ilgisi yok. Bu sorumlu yayıncılık anlayışı ile de bağdaşmıyor" diyerek tepki gösterdi.

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme programında yanlış ve kışkırtıcı bilgiye yer verildi

Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme programında yanlış ve kışkırtıcı bilgiye yer verildi

Didem Arslan Yılmaz canlı yayında gündeme getirdi: GamzeİLİŞKİLİ HABERDidem Arslan Yılmaz canlı yayında gündeme getirdi: Gamze'nin Annesi ve Babası göz altına alındı

İŞTE O KONUŞMA

"Kadının beyanı esastır. Ben öyle biliyorum, değil mi, en son maddeye göre… Sözleşme maddesine göre gerçi herhalde o da..." diyen Didem Arslan'ın ardından Av. Yıldız da, "Aile içi şiddetin korunması (önlenmesi olmalı) yasası kapsamında bu şekilde değerlendiriliyor. Somut delil aranmaksızın (kadının) beyanı esastır. Ama İstanbul Sözleşmesi'nin iptali ile bu düzenleme de maalesef kalkacak" dedi.

Arslan da verilen bu yanıltıcı ve kışkırtıcı bilgiyi şu sözlerle onayladı:

"Ya gördünüz mü? İstanbul Sözleşmesi'nin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. İnşallah geri gelir tekrar. Öyle diyorum. Başka da bir şey diyemiyorum yani..."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Haluk Levent konserde kaybolan çocuğun annesi için beste yaptı: Neredesin Muhammed ağlıyor!

Hande Erçel'den duygulandıran "Anne" paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel'den duygulandıran "Anne" paylaşımı!

BİR YORUM YAPIN 0