Evdeki tozlar en kolay nasıl yok edilir? Tozları tamamen yok etmenin 7 kolay yolu

Ev hanımların en çok şikayet ettiği konulardan biri havada uçuşan tozlardır. Evin içerisinde havada bulunan partiküllere yani tozlara maruz kalmak hassas olan kişileri çok etkilemektedir. Peki, evdeki tozlar en kolay nasıl yok edilir? İşte tozları tamamen yok etmenin 7 kolay yolu...

Evin her alanının temizlediğiniz halde sürekli havada toz partikülleriyle karşılaşıyorsanız bu durum sağlığınızı da olumsuz şekilde etkileyebilir. Havadaki tozlar gözle görülmeyen, küçük bir madde olduğu için zararsız gözükebilir. Ancak bu durum alerjileriniz kötüleşmesine sebebiyet verebilir. Uzmanlar toz yığılmasının astımı ve ev tozu akarları alerjisi gibi hastalıkları da tetikleyebileceğinin belirtiyor. Bunun önüne geçmek ve evdeki tüm tozlardan kurtulmak için bu püf noktalarını uygulamayı unutmayın. İşte tozları tamamen yok etmenin 7 kolay yolu

Banyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucuİLİŞKİLİ HABERBanyo temizliği en pratik nasıl yapılır? Banyo temizliğinde zaman kazandıran 8 ipucu

  • SORUNLU ALANLARA ODAKLANIN!

Tozu tamamen ortadan kaldırmak imkansız olsa da varlığını ve etkilerini en aza indirmenin yolları vardır. En çok toz oluşturan veya barındıran odaları ve alanları düşünün. Dolaplar, yatak odaları, halı kaplı alanlar ve elektronik aksamlı odalar toz çekme eğilimindedir. Tozu temizlemek için uygun araçları kullanarak bu alanları temiz tutmaya çalışın.

evdeki tozlar nasıl yok edilir

evdeki tozlar nasıl yok edilir

  • HAVA TEMİZLEYİCİLERİ İLE ARITMA 

Hava temizleyicileri, evinizdeki tozu, alerjenleri ve kirleticileri azaltmada etkilidir. Filtreleme ve arıtma ile birlikte kullanılan nemlendiriciler, nem gidericiler ve UV antiseptik ışıklar alerjisi olanlar için maksimum fayda sağlar. Evdeki klimalar tozu en çok ev cihazıdır. Klimaların etrafa toz yaymaması için düzenli olarak filtrelerini değiştirmeye özen gösteriniz.

  • PENCERELERİ VE KAPILARI SİNEKLİK OLMADAN AÇMAYIN!

Evinizi havalandırmak için ya da sıcaklık yüzünden pencereleri açmak hepimizin bir geleneği haline geldi. Fakat, bu durum beraberinde birçok toz molekülünü evinize davet eder. Ayrıca, evinizdeki pencerelerin ya da kapıların düzgün bir biçimde kapandığından emin olmalısınız. Aksi takdirde, aradaki boşluklardan toz evin içine girebilir.

Pencereye taktığınız sinekliği düzenli olarak yıkayınız. Sineklik çok çabuk kir ve toz tuttuğundan evin içerisine toz girmesine sebebiyet verebilir.

tozlar nasıl yok edilir

tozlar nasıl yok edilir

  • PASPAS KULLANIN 

Evinizin tüm giriş bölümlerine paspas yerleştirin. Birini kapının içine; diğerini kapının dışına yerleştirin. Böylelikle, kir, çamur ve tozun evinize girişini engel olabilirsiniz. Arka kapıyı, balkonu ya de evinizin dışarıya açılan diğer kapılara da aynı şekilde yerleştirmeyi unutmayın. Ayrıca yerleştirdiğiniz paspasları düzenli yıkamayı ihmal etmeyin. 

  • EVCİL HAYVANLARINIZI SÜREKLİ KONTROL ALTINDA TUTUP TEMİZLEYİN 

Evin zemininde veya pencere pervazlarında oluşan toz ve kirin sebebi hayvan dostunuz olabilir. Özellikle kediler pencere pervazına yerleşmeyi sever. Böyle zamanlarda da bulundukları yere tüylerini bırakırlar. Bu yüzden evcil hayvanlarınızı tarakları yardımıyla temizlemeli ve fazla tüylerinden kurtulmalısınız. Ayrıca süpürge makinesiyle o bölümleri kontrol edip çekmelisiniz.

tozların birikmesini nasıl engellenir

tozların birikmesini nasıl engellenir

  • TOZU YUKARIDAN AŞAĞIYA DOĞRU ALIN 

Bazı yüksek bölgelere kolayca biriken tozun aşağı taraflara düşmesini engellemek için tozu daima yukarıdan aşağıya olacak şekilde almaya çalışın. Toz almaya başlamadan önce tüm yüzeylerin kuru olduğundan emin olmalısınız. Islak bezlerin tüm yüzeylere uygun olmadığını unutmamalısınız. Örneğin ıslak bez kullandığınız zaman ahşap eğrilebilir veya üzerinde leke kalabilir.

toz nasıl alınır

toz nasıl alınır

  • DOĞRU ÜRÜNLERİ KULLANIN 

2 günde bir tozları düzenli bir şekilde temizleyin. Tozları rahat ve güzelce temizlemek için doğru ürünler kullanmayı ihmal etmeyin. Pürüzsüz, düz yüzeyler için mikrofiber bez kullanın. Evde tozlanma olduğunda görmezden gelmek ve temizliğin ertelenmesi havada tozlanmaya neden olmaktadır.

toz almak için en doğru yöntem

toz almak için en doğru yöntem

Ayakkabıları evin içerisinde bulundurmanız evin kirleri ve tozları içerisinde hapsetmesine neden olacaktır. Bu nedenle havada tozlanma meydana gelecektir. Evin dışına veya balkona ayakkabılık dolabı koyarak bu sorundan kurtulmanız mümkün!

Kusmak orucu bozar mı? Hangi kusma orucu sakatlar? Diyanetin yanıtı...

İLİŞKİLİ HABER

Kusmak orucu bozar mı? Hangi kusma orucu sakatlar? Diyanetin yanıtı...
Hamile ve emziren anneler hem kaza orucu tutup hem de fidye verebilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Hamile ve emziren anneler hem kaza orucu tutup hem de fidye verebilir mi?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Hakan 1 yıl önce

Nasıl yanına kar olmadığını öğretiriz yapılan kotulukdeyik daha beteriyse

Toplam 1 beğeni