Mustafa Kutlu'nun 'Uzun Hikaye'si neyi anlatıyor? Uzun Hikaye konusu ve karakterleri...

Hikaye ve denemeleriyle Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden Mustafa Kutlu'nun kaleme aldığı 'Uzun Hikaye' kitabı, konusu ve karakterleriyle merak ediliyor. Peki 'Uzun Hikaye' neyi anlatıyor? İşte 'Uzun Hikaye' konusu ve karakterleri...

Yazar, şair ve aynı zamanda ressam kişiliğiyle tanınan Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Mustafa Kutlu'nun kaleme aldığı 'Uzun Hikaye' eseri, 2000 yılında Dergah Yayınları tarafından okuyucuyla buluştu. Basıldığı ilk yıldan bu yana konusu ve karakterleriyle okuyucuyu etkileyen Uzun Hikaye, yazarın sürükleyici anlatımıyla genç kalemlere de ilham oluyor. Bunun yanı sıra Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan Uzun Hikaye filmi, Osman Sınav'ın yönetmenliğinde ve Kenan İmirzalıoğlu'nun başrollüğünde beyaz perdede çok ses getirmişti.

Mustafa Kutlu

Mustafa Kutlu

Usta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu! İşte İLİŞKİLİ HABERUsta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu! İşte "Bir Diriliş Eri Sezai Karakoç"

'UZUN HİKAYE' NEYİ ANLATIYOR? UZUN HİKAYE KONUSU VE KARAKTERLERİ

1940'lı yıllarda geçen 'Uzun Hikaye', Bulgar bir göçmen ailenin dramını anlatıyor. Yazar, yerleşik düzene geçememiş bu ailenin yaşam mücadelesini okuyucuya etkili bir üslup ve nostaljik olguyla sunuyor. Bunun yanı sıra Türk Edebiyatı'nın nadide eserlerinden olan Uzun Hikaye, otobiyografik özellikler de taşıyor.

Mustafa Kutlu Uzun Hikaye

Mustafa Kutlu Uzun Hikaye

Bahadır YenişehirlioğluİLİŞKİLİ HABERBahadır Yenişehirlioğlu'ndan fırtınalı bir dönüşüm hikayesi: Hanne! Hanne kitabının konusu ne?

Aynı zamanda oldukça akıcı bir dil ile kaleme alınan 'Uzun Hikaye' yazarın hayatındaki bazı olay ve kahramanlarla paralellik olduğunu okuyucuya düşündürüyor.

Uzun Hikaye konusu ve karakterleri

Uzun Hikaye konusu ve karakterleri

Şeker Portakalı kitabını kim yazmıştır? Şeker Portakalı kitabı neyi anlatıyor?İLİŞKİLİ HABERŞeker Portakalı kitabını kim yazmıştır? Şeker Portakalı kitabı neyi anlatıyor?

'Uzun Hikaye' karakterleri;

- Münire

 - Ali

 - Feride

 - Emin Efendi

 - Şeref

 - Çerçi Abdullah

 - Tren Şefi

 - Gazozcu Nurettin

 - Mantocu

 - Üçgen Erdoğan

 - Belediye Başkanı

 - Selami

 - Ayla

 - Celal

 - Makasçının Kızı

 - Hademe

 - Mustafa

 - Okul Müdürü

BİR YORUM YAPIN 0