Şeker Portakalı kitabını kim yazmıştır? Şeker Portakalı kitabı neyi anlatıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan 'Şeker Portakalı' adlı eser Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos'un kaleminden 1968 yılında okuyucuyla buluştu. Peki dram ve çocuk romanı olan 'Şeker Portakalı' neyi anlatıyor? İşte 'Şeker Portakalı' kitabının konusu...

Dünya Edebiyatına damga vurmuş eserlerden biri olan Şeker Portakalı, Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos'un ustalık eserlerinden biri. 1968 yılında Portekizce dili ile kaleme alınan otobiyografik kurgu türündeki Şeker Portakalı, günümüze kadar 16 dile çevrilmiş ve toplam 5 kez uyarlanmış bir eserdir. Yalnızca 12 günde kaleme alınan Şeker Portakalı'nda, yazarın kendi çocukluğundan izler taşıdığı biliniyor.

1983 yılında Türkiye'de Can Yayınları tarafından 145 sayfa olarak basılan Şeker Portakalı'nın ilk çevirisi Emrah İmre'ye ait.

Şeker Portakalı

Şeker Portakalı

Mustafa KutluİLİŞKİLİ HABERMustafa Kutlu'nun 'Uzun Hikaye'si neyi anlatıyor? Uzun Hikaye konusu ve karakterleri...

ŞEKER PORTAKALI'NIN KONUSU VE ANA FİKRİ

Şeker Portakalı kitabının konusu; ailesinden sürekli olarak şiddet gören bir çocuğun, ailesinin yanından kaçtıktan sonra yeni bir aile ile tanışması ve artık onları ailesi olarak görmesi.

Kitabın ana fikri ise; her çocuğun ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardır. Gereken ilgi ve sevgi her çocuğa gösterilmelidir.

Şeker Portakalı neyi anlatıyor

Şeker Portakalı neyi anlatıyor

ŞEKER PORTAKALI NEYİ ANLATIYOR?

Zeze evin zeki bir çocuğudur. Zeki bir çocuk olmasına karşın bir o kadar da hayatı sürekli olarak hüzünle geçen bir çocuktur. Ailesi sürekli olarak maddi sıkıntılar çektiği için bu durum ister istemez Zeze'nin hayatını da olumsuz yönde etkilemektedir. Zeze'nin çok geniş bir hayal dünyası vardır. Kalabalık bir aileye sahip olan Zeze'nin toplam da 5 kardeşi vardır. Babası işinden kovulmuş ve iş arayışı içerisine girmiştir. İşsizlik yüzünden de Zeze'nin babası büyük bir bunalıma girmiştir. Ailenin tüm maddi gücünü annesi üstlenmiştir.

Bahadır YenişehirlioğluİLİŞKİLİ HABERBahadır Yenişehirlioğlu'ndan fırtınalı bir dönüşüm hikayesi: Hanne! Hanne kitabının konusu ne?

Zeze çevresi tarafından yaramaz bir çocuk olarak adlandırılmaktadır. Yapmış olduğu yaramazlıkların çevresi tarafından aslında onun yalnızlığından kaynaklandığı bilinmez. Daha okula gitmeden zekası ile kendi kendine okumayı öğrenmiştir. Bundan dolayı da yaşıtlarından erken olarak 5 yaşında okula başlamıştır. Okulda çevresinin aksine oldukça saf ve uslu bir öğrenci olarak bilinmekteydi. Okuldaki arkadaşları tarafından da sevilen bir çocuktu. Zeze yalnızlığını ört pas etmek için hayali bir arkadaş edinmişti. Bu arkadaşlarından birisi yarasa ve diğeri ise şeker portakalıdır. Sürekli olarak bunlarla konuşmakta ve gününün nasıl geçtiğini arkadaşlarına anlatmaktadır.

 En sevdiği aktivitelerden birisi de hayal gücü ile yeni hikayeler türetmektir. Zeze ailesi ile birlikte yeni bir eve taşınmıştı. Taşındıkları evde ise dikkatini çeken tek şey evin bahçesinde yer alan portakal ağacı idi. Zorlukları da portakal ağacının yardımı ile aşabileceğini düşünüyordu. Zeze bir gün sokakta dolaşırken sokak sanatçısı olan Ariovaldo ile karşılaşır. Yapmış olduğu iş onun çok dikkatini çekmiştir. Ardından onunla arkadaş olarak sokak sokak birlikte gezerek şarkılar söylemeye başlar. Bir gün babasının yanında da Ariovaldo'dan öğrendiği şarkıları söyledi fakat babasından dayak yedi.

ŞEKER PORTAKALI KARAKTERLERİ

 - Zeze

 - Totaca

 - Edmundo

 - Jendira

 - Gloria

 - Arivaldo

 - Lala

 - Luis

 - Luciano

 - Paulo

Vücutta üşüme neyin belirtisidir? Sürekli üşümenin altında yatan o hastalığa dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Vücutta üşüme neyin belirtisidir? Sürekli üşümenin altında yatan o hastalığa dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0