Bu zeka testi sosyal medyada gündem oldu! Resimdeki detayı yüksek IQ'lu olanlar görebiliyor

Son dönemde optik illüzyon testleri viral olmaya başladı. Sosyal medyada gündem olan bu zeka testi için uzmanlar, dalgalı çizgilerden oluşan görseldeki detayın yalnızca yüksek IQ'lu insanlar tarafından görüleceğini iddia ediyor. İşte kendinizi test edebileceğiniz o zorlu test...

Görenlerin bakmadan geçemediği bu testler arasından en çok da zeka testleri insanların dikkatini çekiyor. Son günlerde sosyal medyada dolaşan bu zeka testindeki detay, uzmanlara göre yalnızca yüksek IQ'lu insanların görebileceği türden...

Siyah beyaz dalgalı çizgilerin yer aldığı Instagram görseli her ne kadar bakanların başını döndürse de ilk görüşte fark edilen detay sizin üst düzey bir zekaya sahip olduğunuzu gösteriyor. Ancak uzmanlar, görsel üzerindeki ayrıntıyı ilk görüşte fark edenler için bu durumun geçerli olduğu görüşünde.

zeka testi

zeka testi

ÇİZGİLER ARASINDAKİ KADIN YÜZÜNÜ GÖRDÜYSENİZ SİZ BİR DAHİSİNİZ!

Eğer siz de bu siyah beyaz çizgiler arasından bu yüzü 5 saniye içinde gördüyseniz, siz de parlak zekalar grubuna dahilsiniz demektir.

Fakat göremediyseniz de bunun aslında oldukça zor bir şey olduğunu kabul edin. Unutmayın; Bugüne kadar yapılan araştırmalar, bu tarz optik illüzyon ve IQ testlerinin beyne yararını ortaya çıkardı. Araştırmalara göre, beyin bu tarz bulmacalarla ne kadar çalışırsa o kadar aktif oluyor.

Yalnızca yüksek IQye sahip olanlar görebiliyor

Yalnızca yüksek IQye sahip olanlar görebiliyor

BİR YORUM YAPIN 0