Ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in hayatı filmi oluyor!

Çektiği fotoğraflarla bir döneme damga vuran efsanevi fotomuhabir Ara Güler'in hayatı beyazperdeye aktarılıyor.

20 Ekim tarihinde vefat eden dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in hayatı film oluyor. Türkiye'nin en çok tanınan fotoğrafçısı Güler, Pablo Picasso’dan Winston Churchill’e 20. yüzyılın en ikonik fotoğraflarına imza attı.Ara gülerin hayatı film oluyor

Ara gülerin hayatı film oluyor

HAYATI FİLOLUYOR

Güler’in yaşamını, yönetmen ikili Aren Perdeci ve Ela Almayanac kaleme alacak. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi'nin sahibi olan Doğuş Grubu'nun üstlendiği biyografik projeyi, Kara Kedi Film şirketi çekecek.

FİLMİN OYUNCULARI KİMLER?

Filmde Ara Güler'i kimin canlandıracağı henüz bilinmiyor.

ara gülerin hayatı

ara gülerin hayatı

ARA GÜLER'İN HAYATI

Güler, fotoğraf ajansı Magnum'un kurucu ortağı ünlü fotoğrafçı Henri Cartier-Bresson'un bizzat kaydını yaptırmasıyla uzun yıllar bu ajansa çalıştı.

2018'de hayatını kaybeden Güler, 20. yüzyılın en önemli şahsiyetlerini belgelemenin yanı sıra ona "İstanbul'un Gözü" lakabını kazandıran, eski İstanbul'a dair fotoğraflarıyla ün kazandı.

Depremlerin ardından Japonya'daki o evler gündem oldu! Tam 300 yıl dayanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Depremlerin ardından Japonya'daki o evler gündem oldu! Tam 300 yıl dayanıyor

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0