Babalara duyulan güven 2023 yılında arttı! Araştırma sonucu: Türk halkının yüzde 72'si...

Areda Survey'in 2 bin 646 kişinin katılımıyla 2-5 Haziran tarihleri arasında yaptığı sosyometre araştırmasına göre, Türk halkının yüzde 72'si babalarına her konuda güveniyor. 2022'de yapılan araştırmaya kıyasla babalara duyulan güvenin yüzde 10,9 oranında arttığı görülüyor.

Çevremizde hep duyduğumuz "Bu hayatta babana bile güvenmeyeceksin" sözü artık raflara kaldırılıyor. Areda Survey'in 2 bin 646 kişinin katılımıyla yaptığı bir araştırma sonucu Türk halkının yüzde 72'si babasına her konuda güvenirken, yüzde 2,2'si hiç güvenmediğini belirtiyor. Yapılan araştırmada ise babalara duyulan güvenin eskiye oranla yüzde 10,9 oranında arttığı görülüyor.

Araştırmada "Babanıza güven bakımından aşağıdakilerden hangisine katılırsınız?" diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 72’si her konuda güvenirim, yüzde 20,9'u bazı konularda güvenirim, yüzde 2,2'i ne güvenirim ne güvenmem, yüzde 2,7'si fazla güvenmem, yüzde 2,2’si hiç güvenmem cevabını verdi. Aynı soru 2022’de sorulduğunda yüzde 61,1'i her konuda güvenirim, yüzde 29,3’ü bazı konularda güvenirim, yüzde 1,3'ü ne güvenirim ne güvenmem, yüzde 1,5'i fazla güvenmem, yüzde 6,8’i hiç güvenmem cevabını vermişti.

"Babanıza güven bakımından aşağıdakilerden hangisine katılırsınız?"

KADINLAR ERKEKLERE ORANLA BABALARINA DAHA FAZLA GÜVENİYOR

Babalara duyulan güvenin cinsiyete göre dağılımına bakıldığında bir farklılık var mı? Araştırmaya göre kadınların yüzde 74,8'i babalarına her konuda güven duyarken, erkeklerin yüzde 69,1'i her konuda güven duyduğunu belirtiyor. Araştırmada kadınların yüzde 5,7 oranıyla erkeklere göre babalarına daha fazla güven duyduğu görülüyor.

METEDOLOJİ

Türkiye genelinde 2 bin 646 kişinin katılımıyla 2-5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile "Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak gerçekleştirildi. 

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0