Emine Erdoğan Katar Doha ziyaretinden paylaşım yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Körfez Turu’nda eşlik eden Emine Erdoğan Katar’ın başkenti Doha’da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti. Öte yandan Erdoğan, Katara Kültür Köyü’nü de giderek oradaki modern ile gelenekseli harmanlayan merkez hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Katar'ı ziyaret etti. Emine Erdoğan Katar Doha ziyaretlerinden kareler paylaştı. Öncelikle İslam Eserleri Müzesi'ni ziyaret gerçekleştiren Erdoğan, buranın İslam sanatının en nadide eserlerinden olduğunu belirtti. Erdoğan, sosyal medya hesabından Doha'da bulunan Katara Kültür Köyü'ndeki etkileyici ambiyansa da yer verdi.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan: Şampiyon Filenin Sultanları!İLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan: Şampiyon Filenin Sultanları!

İSLAM ESERLERİ MÜZESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Doha'daki İslam Eserleri Müzesi'nin Doha'nın en etkileyici yapılarından biri olduğunu söyleyen Emine Erdoğan, "Dünyanın en büyük İslam sanatı koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan müze, mimarisi ile de şehrin simgelerinden. 1400 yılı aşkın tarihiyle, üç kıtadan toplanan birbirinden kıymetli eserler, İslam mirasının çeşitliliğini gözler önüne seriyor. "İslam sanatının en nadide eserlerinden Kabe’nin Anahtarı, Osmanlı Fermanları gibi nice önemli şaheseri yakından incelemek, heyecan verici bir deneyimdi." dedi.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"OSMANLI DÖNEMİ MİMARİSİNDEN İZLER TAŞIYOR"

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Erdoğan Katara Kültür Köyü’nü ziyareti için "Doha’da, Katara Kültür Köyü’nü ziyaret ederek, modern ile gelenekseli harmanlayan merkez hakkında bilgi aldım. Merkezin kalbinde yer alan, Türk iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu’nun tasarladığı Katara Camisi, bir diğer adıyla Mavi Mescit görülmeye değer eserlerden.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Farklı kültürleri kucaklayan bu turizm merkezinde, Osmanlı Dönemi mimarisinden izler taşıyan, Türk kültürünü yansıtan ve tanıtan göz alıcı yapıyı görmek mutluluk verici." notuyla paylaşım yaptı.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0