Türkiye Kültür Yolu Festivalleri atölyeler ve geleneksel el sanatlarıyla şehir şehir geziyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, şehir şehir gezerek katılımcıları çeşitli etkinliklerle buluşturuyor. Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden el sanatlarına birçok etkinlik ilgililerini bekliyor.

5-13 Ağustos tarihlerinde Kapadokya Balon ve Kültür Festivali ile Nevşehir'de başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, şehir şehir gezmeye ve ilgilisini çeşitli etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Festivaller 9.durağı ile Diyarbakır'da devam ediyor. "Sur Yolu Kültür Festivali" tüm meraklıları bekliyor. Festival 9 gün boyunca katılımcılarını bekliyor olacak.

Yasemin SakallıoğluİLİŞKİLİ HABERYasemin Sakallıoğlu'ndan kadınlara altın değerinde tavsiye!

KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA

Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Konya, Ankara ve İstanbul'a gelen festivaller şimdi de Diyarbakır'da. 14 Ekim'den 22 Ekim'e kadar "Sur Kültür Yolu Festivali" adıyla tüm ilgilileri birbirinden güzel etkinlikler bekliyor. Festival kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında katılımcılar, telkari, takı tasarımı ve ipek dokumacılığı gibi geleneksel el sanatlarını öğrenme imkanı buluyor. Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi-2 (ADEM) bünyesinde açılan atölyeler her yaştan katılımcıya açık. AA muhabirine röportaj veren ADEM sorumlusu İlknur Demirel, festivale yerli ve yabancı katılımcıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Diyarbakır'dan sonra İzmir ve Antalya'da da devam edecek. 28 Ekim-5 Kasım Arasında "Efes Kültür Yolu Festivali" adıyla İzmir'de olacak ve ardından 4-12 Kasım'da "Antalya Kültür Festivali" adıyla Antalya'da ilgilisiyle buluşacak.

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0