Google'dan yeni güvenlik hamlesi! Gmail hesaplarını siliyor mu? Kimler risk altında?

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google'dan büyük bir hamle geldi. Güvenlik önemlerini arttırmayı hedefleyen Google, uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarını silmeye hazırlanıyor. Kimlerin hesabı silinecek, kimler risk altında? İşte detaylar...

Teknoloji devleri arasında ilk sıralarda yer alan Google, kullanıcılarını yeni bir güvenlik hamlesi ile karşıladı. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google; Google Chrome, Google Alerts, Google Analytics, Google Calendar, Google Docs, Google Drive, Google Mail (Gmail), Google Places, Google Translate gibi ve daha birçok uygulama ile hizmet veriyor. Bu hizmetleri sağlarken güvenlik önlemlerine dikkat ettiğini belirten Google, önemleri arttırmak adına yeni bir hamlede bulunuyor. Google şimdilerde yeni bir güvenlik önlemi adına, Aralık ayından itibaren etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeye hazırlanıyor.

 Google Gmail

Google Gmail

GOOGLE, GMAİL HESAPLARINI SİLİYOR MU?

Google, Gmail hizmetinde yeni bir döneme adım atıyor. Dünyanın en büyük arama motorları ve teknoloji devlerinden biri olan Google; uzun süredir kullanılmayan Gmail hesaplarının çalınma riskleri taşıdığından dolayı iki yıldan fazla süredir kullanılmadığı tespit edilen tüm Gmail hesaplarını silmeye hazırlanıyor. Güvenlik önlemi amacıyla çok sayıda Gmail hesaplarının silineceğini açıklayan Google'ın getirdiği yeni hamle ile kullanıcıların; Drive, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamaları da dahil olmak üzere, iki yıl boyunca hiç kullanılmamış olan tüm hesapları silinebilir.

Google Gmail hesaplarını siliyor mu

Google Gmail hesaplarını siliyor mu

GOOGLE, GMAİL HESAPLARINI NEDEN SİLİYOR?

Google bu önlemin sebebini ise; eski hesapların saldırıya açık olabileceği ihtimalinden kaynaklandığını söylüyor. Mayıs ayında yazdığı bir blog yazısında, şirketin kullanıcıları, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak için teknoloji ve araçlara yatırım yaptığını belirten Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, güncellenen politikanın yalnızca kişisel hesapları etkileyeceğini, okul veya iş hesapları için bu durum geçerli olmayacağını da belirtti.

Google Gmail hesaplarını neden siliyor

Google Gmail hesaplarını neden siliyor

KULLANICILARA AYLAR ÖNCESİNDEN BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Silinme riski bulunan hesaplara Google tarafından silinmelerin aylar öncesinde birden fazla bildirim gönderildiği biliniyor. Bu değişikliğin güvenlik için gerekli olduğunu belirten Google, ilk kez Mayıs ayında duyurulan silme işlemini; ücretsiz denemelere erişim için oluşturulan ve daha sonra bir daha kullanılmayan hesaplarla başlatacağını duyurdu.

Google Gmail hesapları siliniyor mu

Google Gmail hesapları siliniyor mu

KİMLER RİSK ALTINDA?

Eğer siz de hesabınızın süresinin dolduğundan veya risk altında olduğundan şüpheleniyorsanız; hesabınızı aktif tutmak adına yapmanız gereken şey iki yılda bir giriş yapmak olacaktır. Google, hesapların silinmemesi için bir e-postayı okumanın, bir YouTube videosu izlemenin veya Google'da arama yapmak gibi etkinliklerin yeterli olacağını söylüyor.

Google hangi hesapları siliyor

Google hangi hesapları siliyor

Gmail hesapları aracılığıyla haber yayınları veya uygulamalar gibi hizmetlere aktif aboneliği bulunan kullanıcılar bu silinmeden etkilenmezken, resimleri bir Google Fotoğraflar hesabında saklayanların, fotoğraflarının kalıcı olarak silinmesini önlemek için hizmete ayrı olarak giriş yapmaları gerekecek.

Gmail

Gmail

Doğal meyve suyu diye satılıyordu! Tam 22 çocuk zehirlendi

İLİŞKİLİ HABER

Doğal meyve suyu diye satılıyordu! Tam 22 çocuk zehirlendi
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0