TRT'nin yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"ndan yedinci bölüm fragmanı geldi!

TRT, Fatih Sultan Mehmed'in hayatının anlatılacağı yeni dizi "Mehmed: Fetihler Sultanı"nı duyurdu. TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed'in hayatına ışık tutacak olan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin yedinci bölüm tanıtımı yayınlandı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Reyting rekortmeni dizilerine bir yenisini ekleyen TRT1'in yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı" ilk bölümüyle izleyicisi ile buluştu. TRT, çağ açıp çağ kapatan ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in övgüsüne mazhar olmuş o güzel komutan Fatih Sultan Mehmet'in hikayesini yakında TRT 1 izleyicileriyle buluşturdu. Dizinin İlk fragmanında Hazreti Muhammed (s.a.v)'in İstanbul’un fethini müjdelediği "İstanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur" hadis-i şerifinin aktarıldığı sahneye yer verilmişti. İlk bölümüyle büyük beğeni toplayan dizinin yedinci bölüm fragmanı da izleyicisi ile buluştu.

İşte "Mehmed: Fetihler Sultanı" 7. bölüm tanıtım:

Galası gerçekleştirilen İLİŞKİLİ HABERGalası gerçekleştirilen "Mehmed: Fetihler Sultanı"na Fahrettin Altın'dan övgüler!

Yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı dizi, güçlü hikayesiyle dikkat çekiyor. Sultan Mehmed'in hayatını ve fetihlerle dolu destansı hikayesini anlatan bu yapımda, büyük bir prodüksiyon ve oyunculuk performansı izleyicileri bekliyor.

Heyecanla beklenen ilk bölüm fragmanı, izleyicileri Osmanlı Devleti’nin adalet ve fetihlerle dolu dünyasına davet ediyor. Genç Osmanlı hakanı Sultan Mehmed’in zekası ve cesaretiyle örülü zafer yolculuğu izleyicileri ekrana kilitleyecek. Fragman, tarihin akışını değiştiren bu büyük liderin yaşadığı zamanın atmosferini ve mücadelelerini etkileyici bir şekilde ekrana yansıtıyor. İzleyiciler, dizinin büyüleyici atmosferi ve aksiyon sahneleri ile adeta tarih sahnesine tanıklık edecekler.

İzleyici Yorumları Şimdiden Coşturdu

Fragmanın yayınlanmasının ardından sosyal medyada hızla yayılan olumlu yorumlar, "Mehmed: Fetihler Sultanı"nın büyük bir ilgiyle karşılanacağını gösteriyor. İzleyiciler, dizinin tarihi gerçekçiliği, etkileyici sahneleri ve başarılı oyunculuk performanslarıyla kendilerini tarih sahnesinde hissetmeye hazırlanıyor.

"Mehmed: Fetihler Sultanı"nı Kaçırmayın!

İlk bölümü yayınlanan "Mehmed: Fetihler Sultanı", yeni bölümüyle 16 Nisan Salı günü TRT1 ekranlarında izleyicileriyle buluşacak.

İLK TANITIM BÜYÜK SES GETİRDİ!

TRT 1 ekranlarında yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan, sezonun en iddialı projeleri arasında yerini şimdiden alan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin ilk tanıtımı yayınlanmıştı. Yayınlandıktan kısa süre sonra sosyal medyada büyük yankı uyandıran dizinin ilk tanıtımını kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

Mehmed Fetihler Sultanı

Mehmed Fetihler Sultanı

Dizinin yurt dışı çekimleri İran’da Nour Cinema City Platosu’nda yapıldı. Yayınlanan tanıtımın çekimleri, Hollywood tasarımcıları tarafından inşa edilen ve İranlı yönetmen Mejid Mejidi’nin Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını beyaz perdeye aktardığı plato, "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi için özel olarak yeniden tasarlandı.

Hollywood Starı ile anlaşıldı

Osmanlı tarihinin en önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan projede Fatih’in yaşamına paralel giden bir hikâye ile İslam dünyasının önemli isimlerinden Eyüp el Ensari’nin de hayatının önemli aşamaları işlenecek. Bu aşamaların ilk sekans çekimleri İran’da bulunan Nour Cinema City platolarında yapıldı. Eyüp el Ensari karakteri için dünyaca ünlü yıldız Ghassan Mesud kamera karşısına geçti. Cennetin Krallığı ve Karayip Korsanları gibi başarılı yapımlarda yer alan Ghassan Mesud’a, İran ve Amerika’dan getirilen özel bir makyaj ekibi eşlik etti. Eyüp el Ensari karakteri için özel olarak hazırlanan oyuncu, projenin güçlü hikayesinden etkilenerek rolü kabul ettiğini belirtti.

TRTnin yeni dizisi

TRTnin yeni dizisi

Güçlü oyuncu kadrosu dikkat çekiyor

Yapımcılığını Eyüp Gökhan Özekin’in, yönetmenliğini Şafak Bal’ın yaptığı dizinin yurt dışı çekimlerinin oldukça verimli geçtiği belirtilirken, Türkiye çekimleri de kayda başladı. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir, Esila Umut, Ali Nuri Türkoğlu gibi ünlü isimlerin bulunduğu "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi yakında TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Fatih Sultan Mehmet dizi

Fatih Sultan Mehmet dizi

FAHRETTİN ALTUN HABERİ DUYURDU

Haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kutlu fethin ve çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed Han’ın hikayesi, 'Mehmed: Fetihler Sultanı' yakında TRT'de başlıyor. Bu anlamlı yapım için TRT’yi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

"PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V)'İN ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLMUŞ KOMUTANIN HİKAYESİ..."

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da dizinin ilk fragmanını "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur" hadis-i şerifi ile paylaşarak "Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş o güzel komutanın hikayesi, 'Mehmed: Fetihler Sultanı' yakında TRT 1'de" notunu düştü.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.bölüm fragmanı yayınlandı!

İLİŞKİLİ HABER

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 20.bölüm fragmanı yayınlandı!
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

misafir 2 ay önce

kusura bakmayın da adam akıllı dizi yapılmıyor. hiç izlemiyorum. tüm diziler kadından kızdan geçilmiyor.