Organ nakli hayat kurtarıyor! 9 yıldır diyalize giriyordu, şimdi lıkır lıkır su içebiliyor

Böbrekleri iflas ettiği için 9 yıldır diyalize giren Hasan Alpar, yıllardır nakil için uygun donör bekliyordu. Ailesinden kimsenin böbreği uygun bulunmadığı için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nakil sırasına giren Alpar'a 22 yaşındaki bir genç umut oldu.

Organ bağışı birçok hastanın hayatını kurtarıyor. Birçok hasta uygun donör için belki de yıllarca sıra bekliyor. Hasan Alpar da onlardan biriydi. Antalya'da Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde 9 yıldır böbrek nakli için sıra bekleyen Alpar'a, 22 yaşındaki bir genç umut oldu. Mardin'de yaşayan Hasan Alpar, 2005 yılında böbrek rahatsızlığına yakalanınca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi görmeye başlamıştı. Tedavi süreci için Antalya'ya taşınan Alpar'a "1-2 yıl tedavi görürsün, sonra diğer böbreğin de iflas eder" denmiş. İdrar kanallarındaki kist sebebiyle 3 ay tedavi gördü ancak bu süre zarfında şeker hastalığı da başladı. 2015'te böbrekleri iflas eden Alpar, ailesinden uygun bir donör çıkmayınca Organ Nakli Enstitüsü'nde sıraya girmişti.

böbrek nakli hasan alpar

böbrek nakli hasan alpar

ORGAN NAKLİ HAYAT BİR HAYAT KURTARDI

9 yıldır diyaliz gören Hasan Alpar'a 22 yaşındaki bir gencin böbreği uygun bulundu. Alpar, "2018'de böbrek çıkmıştı. Hemen Akdeniz Üniversitesi'ne geldim. Bana uyumlu olmayınca başkasına nakil yapıldı. Diyalizde çok zorluk çekiyordum. Kendimde değildim. Sık sık düşüp bayılıyordum. Geçen gün diyalizden geldikten sonra Akdeniz Üniversitesi'nden telefon geldi. 'Uygun böbrek çıktı' haberini alınca hemen buraya geldim. Beni ameliyata aldılar, nakil yaptılar. Allah'a çok şükür iyiyim. Yıllardır o telefonu bekliyordum. Çok şükür her şey yolunda" dedi.

böbrek nakli hasan alpar

böbrek nakli hasan alpar

"Bana '1-2 yıl tedavi görürsün, diğer böbreğini de kaybedersin' demişlerdi. Ben de kimsenin canını yakmak istemedim. 7 gün önce kadavradan nakil yapıldı. Böbreğini bağışlayan kişinin ailesine çok teşekkür ederim, Allah rahmet eylesin. Biz bağışçı aileyle de tanışmak istiyoruz. Bağış yapan 22 yaşındaymış. Allah ondan razı olsun. Organ bağışıyla hayat kurtuluyor" diyen Alpar, 9 yıldır su içemediği için su içmeye hasret kalmış. Sağlığına kavuştuktan sonra ilk yaptıklarından biri de su içmek oldu. Suya kavuştuğu için mutluluğunu dile getiren Alpar'ın doktoru, AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Organ Nakil Koordinatörü Öğr. Gör. Nilgün Bilal, "Hastamız geçen hafta kadavradan böbrek nakli oldu. Hasan bey organ bağışının ne kadar önemli olduğunu gösteren bir örnek. Hasta suyunu içebiliyor, rahat hareket edebiliyor. Bir süre sonra normal yaşamına dönebilecek" şeklinde konuştu.

Kanserle mücadele eden Tanyeli canlı yayında gözyaşlarına boğuldu! "Ben zatürre sanıyordum"

İLİŞKİLİ HABER

Kanserle mücadele eden Tanyeli canlı yayında gözyaşlarına boğuldu! "Ben zatürre sanıyordum"
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0