Deprem bölgesindeki hasarlı camiler Ramazan'a hazırlanıyor

6 Şubat 2023 depreminde ağır hasarlar oluşan 10 ilimizde yaralar sarılmaya devam ediyor. Ev, dükkan, cami gibi bir çok yapının zarar gördüğü depremin izleri giderilmek için canla başla çalışılıyor. O çalışmalardan biri de camiler. Camiler, Ramazan ayına yetiştirilmek üzere hızla hazırlanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden sonra ülkemizin pek çok ilinde cviddi hasar ve yıkımlar meydana geldi. Hasarlı yapıların tadilat işlemleri devam ederken, yıkılan yapılar için de yeniden inşa çalışmaları sürüyor. Deprem bölgesinde hasar gören tescilli taşınmaz kültür mirası kategorisinde 8 bin 500 yapı mevcut. Bu yapıların bakım, onarım ve tadilat faaliyetleri devam ediyor.

Hasarlı camiler Ramazana yetişecek

Hasarlı camiler Ramazana yetişecek

DEPREM BÖLGESİNDEKİ CAMİLER RAMAZAN'A YETİŞTİRİLECEK

Afet bölgesinde zarara uğrayan yapıların 3 yıl içerisinde tamamen kullanıma açılması planlanmıştı. Çalışmaları hızla devam eden yapılar haziran ayından itibaren teker teker açılacak. 10 şehrin ciddi biçimde etkilendiği depremde müze, cami, sinagog, kilise ve çeşitli kültürel yapılar da zarar gördü. Yapılandırma faaliyetinde en hafif hasarlı olanlara öncelik verildi. Ramazan ayı dolayısıyla hasar gören camilerin çalışmaları hızlandı ve bazıları Ramazan'a yetiştirilecek.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0