Vefat eden Alev Alatlı'nın vasiyeti ortaya çıktı!

Bir süredir hastanede tedavi gören yazar Alev Alatlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Fikir hayatımızın güçlü ismi usta yazar Alev Alatlı'nın vasiyeti paylaşıldı.

Son nefesine kadar bildiklerini aktaran başarılı yazar Alev Alatlı, sağlık sorunları nedeniyle yaşamını tedavi gördüğü hastanede yitirmişti. Unutulmaz kültürü ve hacim dolu tüm eserlerini miras bırakan merhum Alatlı'nın vasiyeti paylaşıldı.

Alev Alatlı 79 yaşında yaşamını yitirdi

Alev Alatlı 79 yaşında yaşamını yitirdi

İşte Alev Alatlı'nın vasiyet mesajı;

"Nasihatimdir, vasiyetimdir

Güneş her gün daha mütekâmil bir dünyaya doğmaz. Tarih ezelden ebede dümdüz uzanan doğrusal bir hat değil, devirli bir oluşumdur. Gün olur, en gerideki en öndekinden ileride olur. Aristarkus, Kopernik’e "zıpçıktı astrolog" diyen devrimci Martin Luter’den daha ilericidir. Ahmet Yesevi, Kadızade Mehmet’in çok ötesinde. Siz istihkâmlarınızı güçlendirin, zor zamanları fırsata çevirin. Benim yaşıma geldiğinizde, benim hiç olamadığım kadar hakîm, fehîm, müstakîm, emîn, mekîn ve metîn olun. Aziz ülkemize gelince, ille de bir şeye benzetecekseniz, her budağından sürgün atan salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzeteceksiniz Türkiye’yi. Bir sürgünü çiçeğe dururken, diğerinin kurumakta, ötekinin meyve vermekte olduğunu görün. Tek bir sürgüne takılıp kalmayın, bütüne bakmayı adet edinin. Unutmayın ki düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendisine has bir kimliği vardır, Türkiye’nin. Batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar. Mademki son temsilcileriyiz Gezegen’in iyiliği için yaşatılması elzem bir medeniyetin, bizi durduracak tek "gerçek", soğuyan Güneş’in dünyamızı yarı yolda bırakması ihtimali olmalı"

Alev Alatlı

Alev Alatlı

NE OLMUŞTU?

Usta yazar Alev Alatlı'nın acı haberini x hesabı üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu.

Sosyal medya hesabı üzerinden acı haberi veren Koca: 

"Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ALEV ALATLI KİMDİR?

1944 İzmir doğumlu olan Alev Alatlı, liseyi Tokyo, Japonya’da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ, Ekonomi & Ekonometri Yüksek Lisansını Fulbright bursu ile gittiği ABD, Vanderbilt Üniversitesi'nden aldı. Felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora çalışmalarını New Hampshire, Dartmouth College’de sürdürdü. İlahiyat, Düşünce ve Medeniyet Tarihi üzerinde yoğunlaştı.

Yazar Alev Alatlı

Yazar Alev Alatlı

1974’de Türkiye’ye döndü, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Ankara Devlet Planlama Teşkilatında kıdemli ekonomist olarak çalıştı. California Üniversitesi (Berkeley) ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü.

Usta ve fikir insanı Alev Alatlı'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun.

Bruce Willis'i hastalığından sonra kızı anlattı! "Gözlerinde muzip bir pırıltı var"

İLİŞKİLİ HABER

Bruce Willis'i hastalığından sonra kızı anlattı! "Gözlerinde muzip bir pırıltı var"

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0