Dev bir prodüksiyon ile hazırlandı! Mehmed: Fetihler Sultanı ekranlara geliyor

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin afişi yayınlandı. Dev prodüksiyonuyla Mehmed: Fetihler Sultanı ekranlara geliyor.

TRT, Fatih Sultan Mehmed’in hayatının anlatılacağı yeni dizi "Mehmed: Fetihler Sultanı"nı duyurdu. TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin birinci bölüm tanıtımı yayınlandı. TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan "Mehmed: Fetihler Sultanı"nın merakla beklenen afişi de dizinin sosyal medya hesaplarında takipçilerin beğenisine sunuldu.

Mehmed Fetihler Sultanı afiş

Mehmed Fetihler Sultanı afiş

DİZİYE ÖZEL DEV PRODÜKSİYON!

Dev prodüksiyonuyla dikkat çeken dizinin çekimleri TRT Uluslararası Film Platolarında devam ediyor. Birçok tarihi yapının aslına uygun bir biçimde yeniden inşa edildiği dizi için Edirne Sarayı, Bursa Sarayı, Manisa Sarayı, Edirne Top Döküm Atölyesi, harem, harem bahçesi, Macar ve Sırp kaleleri gibi birçok dekor inşa edildi. Ayrıca, Mora kalesi ile birlikte birçok diğer yapı ve mekân da bu listeye eklendi.

TRTİLİŞKİLİ HABERTRT'nin yeni dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"ndan ilk bölüm fragmanı geldi!

HER AKSESUAR ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN ÜRETİLDİ!

Yaklaşık 3.500 yardımcı oyuncunun görev aldığı ilk bölüm için farklı sekanslarda 600 stunt görev yaptı. Yalnızca ilk bölüm çekimleri için 30 gün çaba gösterilen dizide sanat ve kreatif ekipleri yaklaşık altı ay boyunca hazırlık yaptı. Hali hazırda dört yüz personelin kalıcı olarak istihdam edildiği projede 20.000 parça kostüm 500 adet Osmanlı kılıcı ve 500 adet Bizans kılıcı da dahil olmak üzere toplam 1000 adet özel tasarlanmış kılıç imal edildi. Aksesuarlar arasında mızraklar, silahlar, hançerler, oklar, yaylar, tüfekler, kalkanlar, gürzler, baltalar ve diğer silahlar da yer alıyor. Bu aksesuarlar, dönemin danışmanları eşliğinde yeniden tasarlandı ve Osmanlı, Sırp, Macar ve Bizans tarzlarını yansıtan dekorlarla birlikte kullanıldı.

Mehmed: Fetihler Sultanı

Mehmed: Fetihler Sultanı

1000 adet Osmanlı ve Haçlı zırhı ise özel tasarımcılar ve danışmanlar eşliğinde aslına uygun malzemeler kullanılarak yeniden imal edildi. At eyerleri de döneme uygun şekilde tasarlanarak at zırhlarıyla ve başlıklarıyla birlikte yeniden üretildi.

Mehmed: Fetihler Sultanı

Mehmed: Fetihler Sultanı

TÜRKİYE DE BİR İLK!

İstanbul'un fethini yeniden canlandırmak için 50 adet Osmanlı şahi topu, 50 adet Macar topu ve 50 adet gemi topunun özel olarak yapıldı. 100 adet şakaloz tüfeği ve ateşleme mekanizmaları ise döneme uygun olarak tasarlandı ve üretildi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren proje, dekor ve aksesuar tasarımlarını üç boyutlu olarak modelleyip aslına uygun malzemelerden üretti.

Mehmed: Fetihler Sultanı

Mehmed: Fetihler Sultanı

İZLEYİCİSİYLE BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR!

İstanbul’un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed’in hikâyesini ekranlara taşımaya hazırlanan dizi, 27 Şubat Salı akşamı saat 20.00’de izleyicileriyle buluşacak. Sultan Mehmed’in ne denli büyük bir savaş dehası olduğunu vurgulayan, Fatih’in yazdığı ihtişamlı tarihin izlerini taşıyan afiş, diziyi sabırsızlıkla bekleyen izleyicilerden yoğun etkileşim aldı. Yayınlanmasıyla birlikte, sosyal medyada beğeni ve yorum yağmuruna tutulan afiş, diziye duyulan merakı ve heyecanı daha da artırdı.

Dünya tarihinin seyrini değiştiren bir dönemi ekrana taşıyacak olan "Mehmed: Fetihler Sultanı", Sultan Mehmed'in destansı hikâyesini ve İstanbul'un Fethi’nin eşsiz atmosferini izleyicileriyle buluşturmak için gün sayıyor.

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0