Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

Hızla akan Türkiye ve dünya gündemini yakından takip ediyor ve bu konuda iddialıyım diyorsanız sizler için hazırladığımız YaseminTrend10 testini çözmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Her hafta birbirinden ilginç konular, kişiler ülke ve dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güncel ve etkili durumların gözler önüne serildiği medyadaki bazı olaylar ise günlerce hatta aylarca hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta konuşuluyor. Eğer siz de gündemi sıkı takip edenlerdenseniz ufak bir test turuna çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaya damga vuran bazı haberleri sizler için derledik. Gelin, gündem bilginizi birlikte test edelim.

Ne kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!İLİŞKİLİ HABERNe kadar gündem kurdusun? Kendinize güveniyorsanız Yasemintrend10 testini çözmeye hazır olun!

1. Milli Eğitim Bakanlığı, 2017'den beri yapılacak en kapsamlı müfredat değişikliği ile ilgili çalışmasını tamamladı. Yeni müfredatın tüm teknik detayları mayıs ayı içerisinde yapılacak bir lansman toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak. Peki, yeni müfredatın göze çarpan asıl değişiklikler nelerdir?

A- Ders sayısı artırılacak

B- Yüzde 35'lik bir seyreltilme yapılarak ders içerikleri sadeleştirilecek

C- Öğrenciler ilgi alanlarına göre sınıflara ayrılacak

D- Ders sayısında yüzde 60'lık bir azaltılmaya gidilecek

2. Milano Moda Haftası'nda Jordanluca isimli bir markanın satışa sunduğu kot pantolon görenleri şaşkına çevirdi. 25 bin liraya satılan kot pantolonun üzerindeki hangi desen moda tutkunlarını çıldırttı?

A- İdrar leke desenleri

B- Hayvan figürleri

C- Göz yorucu desenler

D- Soslu makarna deseni

3. Bir süredir kanserle mücadele eden 75 yaşındaki Kral Charles'ın sağlık durumu hakkında detaylar ortaya çıktı. Daha önce 2 yıl ömrü kaldığı iddia edilen Kral'ın yakın çevresinden gelen yeni haber nedir?

A- Kral'ın 3 ay ömrü kaldı

B- Kral iyileşme sürecinde önemli yol katetti

C- Kral aslında kanser olmadı

D- Kral söylediklerinden daha kötü durumda

4. Osmanlı Devleti'nin cihana nam salan Sultanları gibi kudretli paşaları da tarihe damga vuruyor. Onlardan biri de Cezayirli Hasan Paşa... Cezayirli Hasan Paşa, Amerika Birleşik Devletleri'ni dünyada vergiye bağlayan tek kişi olarak tarihe geçti. Peki, Cezayirli Hasan Paşa'nın en ünlü lakabı neydi?

A- Paşalar Paşası

B- Cezayir Cevheri

C- Derya Aslanı

D- Aslanlı Paşa

5. Nijerya'da Clara Chizoba Kronborg adlı kadın, yaptığı röportaj süresiyle Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı. YouTube'da bir talk show programı düzenleyen Kronborg, aralarında politikacılar, iş insanları, içerik üreticileri, aktörler, emlakçılar ve daha birçok meslek dalından kişilerin olduğu farklı ülkelerden 90 kişiyle röportaj yaptı. Peki, bu röportaj kaç saat sürdü?

A- 20 saat 12 dakika

B- 55 saat 24 saniye 

C- 35 saat 11 saniye

D- 48 saat 1 dakika

6. Dünyaca ünlü bir film serisi bu yaz özel bir geri dönüşle hayranlarını heyecanlandırmaya hazırlanıyor. Warner Bros. ve Fathom Events işbirliğinde gerçekleştirilecek gösterimler; serinin üç filminin genişletilmiş ve 4K ultra HD olarak yeniden düzenlenmiş versiyonlarını içerecek. Sizce, sinemaseverleri heyecanlandıran hangi seri yeniden gösterime giriyor?

A- Testere

B- Harry Potter

C- Yüzüklerin Efendisi

D- Yenilmezler

7. Mustafa Keser'in geçtiğimiz haftalarda verdiği röportajda Müslüm Gürses, Orhan Gencebay ve Fatih Kısaparmak'la ilgili yorumları ortalığı karıştırmıştı. "Orhan Gencebay iyi bir müzisyendir ama iyi bir ses sanatçısı değildir. Müslüm Gürses Türkiye’nin en lezzetli seslerinden biridir ama hayatımda dinlemedim çünkü kötü okuyor" diyen Keser'in sözleri sanat dünyasını ayağa kaldırdı. Eleştirilerin hedefi haline gelen Keser’e yüklenen ünlü bir sanatçı "Kör ol ama nankör olma" dedi. Bu isim kimdi?

A- İbrahim Tatlıses

B- Adnan Şenses

C- Ferdi Tayfur

D- Muazzez Ersoy

8. Dolandırıcılık ve kara para aklama gibi ağır suçlarından tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Candan'ın tartışmalı tahliyesine neden olan sağlık sorunu neydi?

A- Saçlarını ve tırnaklarını koparmaya başladı

B- 37 kiloya düştü

C- Böbrek yetmezliği yaşadı

D- Cilt kanserine yakalandı

9. İngiltere'de yayın yapan ITV adlı kanalda haber sunuculuğu yapan Rageh Omaar isimli bir spiker, canlı yayında izleyenlere korku dolu anlar yaşattı. "Ten" programda haberleri sunarken bir anda sözcükleri yutmaya başlayan ve haber bültenlerini okumakta zorlanan Omaar'ın yayından hemen sonra tedavi altına alındığı açıklandı ve yayın bir süre kesildi. Tam olarak ne olduğu belirsiz olsa da iddialara göre Omaar'a ne oldu?

A- Panik atak geçirdi

B- Kalp krizi geçirdi

C- Beyin kanaması geçirdi

D- Pıhtı atması sonucu felç geçirdi

10. Oyuncu Seda Bakan, Berfu Yenenler'in programına konuk oldu. İkilinin programdaki 'baby shower' değerlendirmesi sosyal medyaya damga vurdu. Berfu Yenenler, mevlüt okutan Bakan'a  "Millet baby shower’lar yapar sen geleneksel davrandın" dedi. Bakan'ın çok konuşulan yanıtı neydi?

A- Bu geleneksellik değil, artık herkes böyle yapıyor

B- Baby Shower yapmadığım için büyük pişmanlık duydum

C- Ben kimseye 'bana hediye getirin' diyemem. Bu bir kere bizim kültürümüze aykırı!

D- Eşimin baskısı nedeniyle böyle olmak zorundaydı

İŞTE CEVAPLAR!!!

1.B - 2.A - 3.D - 4.D - 5.B - 6.C - 7.A - 8. B- 9. D - 10.C

TEST SONUÇLARINA GÖRE GÜNDEM KURDU MUSUN?

Eğer ki 10 sorudan 10'una da doğru yanıt vermeyi başardıysan bil ki sen tam bir gündem kurdusun. Çevrendekilerin ne televizyona ne gazeteye ne de telefona ihtiyacı yok. Tüm merak edilenlerin yanıtı sende gizli!

Eğer 7 ve 10 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan güne haberlerle başlıyorsunuz demektir! Mutlaka yeni gelişmelerden haberdar oluyor ve kritik yaparak uzun uzun olmasa da haberlere göz gezdiriyorsun!

Eğer 5 ve 7 aralığında doğru yanıt vermeyi başardıysan denk geldikçe gündemi takip ediyor ancak özellikle bir haberi detaylıca incelemiyorsun diyebiliriz.

Ve son olarak 5'den az doğru yanıt verdiysen maalesef gündemi pek de takip etmiyorsun! Ama üzülme, haftaya yeni testte 10'da 10 yapacağına eminiz!

Evde apandisit patlaması testi nasıl yapılır? Apandisit ağrısı nasıl olur?

İLİŞKİLİ HABER

Evde apandisit patlaması testi nasıl yapılır? Apandisit ağrısı nasıl olur?
Saganaki peynir kızartması nasıl yapılır? Yunan mutfağının saganaki meze tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Saganaki peynir kızartması nasıl yapılır? Yunan mutfağının saganaki meze tarifi
Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor

İLİŞKİLİ HABER

Neler oldu neler! Gündemi sıkı takip ediyorum diyenler bu videoda buluşuyor
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0