En sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 5. gün iftar menüsü

Bugün Ramazan’ın 5. günü Ramazan Ayı boyunca sizlerle gün gün iftar menüsü tarifleriyle buluşuyoruz. Bugünkü iftar menüsü siz ve sevdiklerinizin damak tadına uygun yemeklerden oluşuyor. İşte ayrıntılı tarifleriyle 5. gün iftar menüsü...

Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirilmesinden dolayı sahur ve iftarda sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyeceklerin olması önemli olmaktadır. Uzmanların da bu konuya vurgu yapmasından dolayı bugün sizlere hem sağlıklı hem de lezzetli bir menü hazırladık. Genellikle çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan bu menüler, her güne özel ve mevsimine uygun olarak sofranızda yer alıyor. Bugünde sizleri, hangi çorbayı yapsam, dengeli menü nasıl çıkarsam, tatlı olarak ne yapsam gibi sorularla meşgul etmiyor sizler için yasemin.com olarak 30 gün boyunca bu sorularla biz meşgul oluyoruz. Bugünün menüsünü merak edenler haberin detaylarında bulabilir.

Bugün iftar çorbaları için ilk sırada sizi k kolay kremalı mantar çorbası karşılayacak. İftar sofralarında göz dolduran bir yemek olarak şipşak misket köfteli sebze kebabı, pilav olarak tavuk suyuna nohutlu şehriye yer alacak. İftar tatlısı tam ölçülü, çıtır çıtır halka tulumba tatlısı damaklarınızı şenlendirecek.

ramazan menüsü 5

ramazan menüsü 5

Kaçıranlar için: 4. gün iftar menüsü:

En hızlı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 4. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn hızlı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 4. gün iftar menüsü

5. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • SEBZELİ ÇARŞAF BÖREĞİ:

Nefis kokusunu ve çıtırtısını çook uzaklardan bile duyabileceğiniz nefis bir Sebzeli Çarşaf Böreği tarifimiz var! Sana Klasik ile hazırladığımız bu lezzetle belki kendi dükkanını bile açarsın  #İlhamVerirSana

MALZEMELER

1 paket Sana Klasik 
5,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

3 dilim bal kabağı, rendelenmiş
1 dal pırasa 
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Üzeri için;

Susam
Çörek otu

SEBZELİ ÇARŞAF BÖREĞİ

SEBZELİ ÇARŞAF BÖREĞİ

YAPILIŞI

İç Harcı için:
Pırasanın beyaz kısımları ve soğanı incecik doğrayın.

Tuzla hafifçe ovup suyunu sıkın.  Bal kabağını rendeleyip pırasaya ilave edin. Baharatlarını ve lor peynirini  ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru için:

1 paket Sana Klasik’i sos kabında eritip ılınmaya bırakın. Geniş bir yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamur toparlanmaya başlayınca un serptiğiniz tezgah üzerine alın ve 10-15 dakika kadar pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın.

Un serpilmiş tepsiye alın ve üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi unlanmış zeminde, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.

Sana Klasik ile yağlanan tepsiye yerleştirin. Üzerine bolca eritilmiş Sana Klasik sürerek yağlayın. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın ve üzerlerini örtüp en az 1 saat dinlendirin.

Birleştirme için:
Temiz bir masa örtüsü veya benzer bir yüzeye hamuru serin, üzerine yağladığınız hamuru ince bir tabaka halinde açın.

Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak fazla kısımları çıkarın. İç harcı hamurun üzerine yayın, ardından bir miktar iç harcı hamurun her yerine serpiştirin.

Hamuru bir kenardan tutup içe doğru katlayın ve yavaşça rulo haline getirin. Rulo halindeki hamuru eşit şekilde kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine Sana Klasik sürüp, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

  • KREMALI MANTAR ÇORBASI:

İftar menülerini farklı farklı çorbalarla şenlendirmek istiyor aynı zamanda hem çocukların hem de büyüklerin severek tüteceği bir çorba arıyorsanız kremalı mantar çorbası tam da size göre. Yapımı çok pratik ancak kıvamıyla adeta göz dolduran kremalı mantar çorbasının tarifine haberimizin detaylarından kolayca ulaşabilirsiniz.

kremalı mantar çorbası

Hazır tadında üstelik çok daha lezzetli! Kolay kremalı mantar çorbası hem az malzemeli hem de çok besleyici. Yapılışına dair tüm merak ettiklerinize tek tıkla ulaşabilirsiniz!

En kolay kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kremalı mantar çorbası nasıl yapılır? Kremalı mantar çorbası tarifi

  • MİSKET KÖFTELİ SEBZE KEBABI TARİFİ:

Besleyici ve tek bir porsiyonuyla tüm akşam yemeğini karşılayabilecek kadar doyurucu misket köfteli sebze kebabı! İçinde yok yok, en iyisi siz bu şipşak muhteşem kebabı bir yerlere not edin.

misket köfteli sebze kebabı

misket köfteli sebze kebabı

MALZEMELER

250 gr kıyma
1 adet küçük soğan
1-2 diş sarımsak
3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu 
1 tutam maydanoz
Yarım tatlı kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Köfteleri kızartmak için sıvı yağ

Sebzeleri İçin;

2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su

misket köfteli sebze kebabı yapımı

misket köfteli sebze kebabı yapımı

YAPILIŞI

Öncelikle köfte malzemelerini rondoya alın ve tamamen karışıncaya kadar rondodan geçirin.

Daha sonra köfteyi minik minik misket büyüklüğünde yuvarlayın. Kızgın yağda birkaç dakika kızartın.

Kabak, havuç ve patatesi küçük küçük, küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve uygun bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bezelyeyi ekleyin.

kolay misket köfteli sebze kebabı

kolay misket köfteli sebze kebabı

Tepsiye aldığınız sebzelerin üzerine tuz, pul biber, karabiber, kekik, zeytinyağı, salça ve suyu ekleyip güzelce karıştırın.

Aralarına köfteleri dizdiğiniz yemeğimizin üzerini ıslattığınız yağlı kağıtla kenarlarında açıklık kalmayacak şekilde kapatıp 200-220 derecede ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin.

Pişen yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  • NOHUTLU ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ:

Tavuk suyuyla pişen şifalı lokum gibi yumuşacık nohutlarıyla doyurucu nefis mi nefis bir pilav tarifi! Şehriye pilavını birde böyle deneyin, bayılacaksınız!

Tavuk suyuyla pişen şifalı...

Tavuk suyuyla pişen şifalı...

MALZEMELER

2 tepeleme dolu su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
1 kase haşlanmış nohut
2,5 su bardağı tavuk haşlama suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeterli miktarda tuz

Nohutlu pilav

Nohutlu pilav

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk etlerini haşlayın ve soğanı soyup biberleri yıkayın.

Uygun bir derin tavaya  yağları alın ve arpa şehriyeyi alıp sürekli karıştırarak kavurun.

Şehriyeler renk alınca üzerine doğradığınız biberleri pul biberi ve soğanı ilave edip karıştırın.

lokum gibi şehriye pilavı

lokum gibi şehriye pilavı

Ardından hazırladığınız haşlanmış nohutları da ilave edip biraz daha kavurup üzerine tavuk suyunu ilave edin.

İyice karıştırıp tuzunu kontrollü bir şekilde suyunu tadarak ilave edip kapağını kapatın.

Eğer pilavımızı oruçlu iken pişirecekseniz tadamaz durumda iseniz 1 dolu Tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir.

  •  
  • TULUMBA TATLISI:

Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını özel misafirleriniz için evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek.

çıtır çıtır tulumba

Hamurundan şerbetine tam ölçülü, irmikli, nişastalı çıtır çıtır bir tulumba tatlısına hazır olun! İftara dakika saydıracak bu güzelliğin püf noktalı tarifi için tık tık...

En kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısının püf noktaları

HAYIRLI İFTARLAR...

6.günün iftar menüsü için tıklayın...

En doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 6. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 6. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Melike 3 yıl önce

Tulumba tatlısı çok güzel oldu deneyin derim ben

Toplam 1 beğeni