En doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 6. gün iftar menüsü

Gün sonunda iştah kabartıcı bir iftar sofrasına kimse hayır demez. Tam misafir sofraları için hazırlanacak iftar menüsünde bugün 6. gündeyiz. Yemeye doyamayacağınız bu lezzetler hem kolay hazırlanabilir hem de görselliğiyle göz dolduracak. İşte kolayca hazırlayabilmeniz için ayrıntılı tarifler verdiğimiz 6. gün iftar menüsü…

Kusursuz iftar sofralarıyla sevdiklerine harika bir Ramazan yaşatmak isteyenler için hazırladığımız yemek tarifleri herkesin beğenisini kazanacak. 6. gün iftar menüsü ile sunduğumuz yemeklerde hem pratik hem de lezzetli tariflerden oluşuyor. Bugün hep birlikte kuracağımız 6. iftar sofrası olacak. Her zaman olduğu gibi yine sofrada muazzam lezzetler göz dolduracak. Neredeyse ramazanın birinci haftasını tamamladığımız bugün için biz yine iftara yakışır nefis tarifler hazırladık. Tam da istediğiniz gibi ağzınıza layık lezzetlerden oluşmasına özen gösterdik. 

İlk olarak, iftar çorbaları arasında çok beğenilen besleyici topalak çorbası ardından ramazan yemekleri için şık sunumlu tas kebabı ve tane tane dökülen pirinç pilavı var! Son olarak çayın yanında bol sohbet eşliğinde damakları lezzetlendirecek olan  Haşhaşlı, Hindistan cevizli, şerbetli tatlı var.

Ramazan menüsü 6

Ramazan menüsü 6

Kaçıranlar için: 5. gün iftar menüsü: 

En sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 5. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 5. gün iftar menüsü

6. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • TOPALAK ÇORBASI:

Yöresel lezzetleri sofralarınıza getirmeye devam ediyoruz. Konya yöresine ait önemli bir lezzet olan topalak çorbası, ülke geneline mal olmuş hemen her insan tarafından sevilen bir tarif. Peki topalak çorbası nasıl yapılır?

topalak çorbası

Tam anlamıyla lif kaynağı bir o kadar doyurucu iftar çorbası. Bulgurlu misket köfte, nohut, soğan ve sarımsak aroması iştahınızı açacak. Bol bakliyatlı tam ölçülü tarif menünüze çok yakışacak!

Topalak çorbası nasıl yapılır? Evde topalak çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERTopalak çorbası nasıl yapılır? Evde topalak çorbası tarifi

  • TAS KEBABI:

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda.

Tas kebabı

Restoranlarda yediğiniz tas kebabını kendi mutfağınızda deneyin ve farkı görün! Tüm ailenin favorisi olacak göz alıcı tarif, değişik ramazan yemekleri arayanlar için birebir!

Enfes tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREnfes tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapmanın püf noktaları

  • PİRİNÇ PİLAVI:

En güzel sulu yemeklerin yanına yakışan ve kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan pilavı tane tane yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Tam ölçülerine göre yaptığınız pilav lapa mı oluyor ya da kuru?  İşte tane tane pirinç pilavının tam ölçülü tarifi...

Pirinç pilavı

Tas kebabının yanına enfes uyumu sağlayacak tam kıvamında şehriyeli pirinç pilavı! Tane tane dökülen pilavın tarifi ve püf noktaları sizleri bekliyor.

Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları

  • PRATİK ÇİKOLATALI MUFFİN:

Bugün puf puf kabaran, arasındaki akışkan çikolatalar ile mutluluğun resmini çizeceğiniz Pratik Çikolatalı Kruvasan Muffin tarifimizi mutlaka deneyin, hemen deneyemezseniz mutlaka kaydedin! 

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

50 gram Sana Hamurişi 
300 gram Çikolata
1 paket Milföy

 Çikolatalı Kruvasan Muffin

Çikolatalı Kruvasan Muffin
YAPILIŞI

Milföy hamurlarını oklava yardımıyla açın.

Erittiğiniz Sana Hamurişi’ni  üzerine çikolataları ekleyerek çikolatalı bir sos elde edin. Bu sosu açtığınız milföyün arasına sürüp rulo halinde katlayın.

Ardından bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip daha sonra örgü şeklinde birbirine sarın.

Yuvarlak şekilde sardığımız hamuru cupcake kalıplarına koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.

HAYIRLI İFTARLAR...

7.günün iftar menüsünü öğrenmek için tıklayın

En lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0