En lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsü

Ramazan’ın 7. gününde iftar sofranızı hazırlamaya henüz başlamadıysanız tariflerimize mutlaka bakmalısınız. Göz dolduran ve hazırladığımız doyurucu iftar menüsüyle mideniz bayram edecek. Yemek yaparken yardımcı olacak pratik tarifler ve ayrıntılı anlatımlarıyla 7. gün iftar menüsü sizinle…

Ramazanın ilk haftasını hep birlikte tamamlıyoruz bugün. Size tam da ihtiyaçlarınızı karşılayacak kişiye özel menüler hazırlamaya 7. günde de tüm hızımızla devam ediyoruz tabii ki! Çorbasından ana yemeğine, her gün benzer yemekleri hazırlamaktan yorulanların mutfaklarına farklılık katacak, daha da önemlisi uzun saatler boyunca aklınızı meşgul eden o "İftara ne pişirsem?" sorusundan sizi kurtaracak tarifler aşağıda sizi bekliyor. 30 günlük iftar menüsü tariflerinde 7. gündeyiz! İftar çorbaları arasında her cebe uygun, muhteşem domates çorbası ile orucumuzu açıyor, ramazan yemekleri tariflerinde fırıncıları aratmayan orijinal pide tarifi ve yanında her yaşın favorisi olacak çıtır kabak pane ile devam ediyoruz. İftar tatlıları için tam kıvamında birebir ölçülü fırında sütlaç bugünün gözdesi. Yarının menüsü için takipte kalın!

Ramazan menüsü 7

Ramazan menüsü 7

Kaçıranlar için: 6. gün iftar menüsü:

En doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 6. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 6. gün iftar menüsü

7. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • DOMATES ÇORBASI:

Dumanı üzerinde mis gibi kokan enfes bir domates çorbasına kış aylarında hiç kimse hayır diyemez. Üzerine kaşar peyniri ve kurutulmuş ekmeklerle beraber servis edebileceğiniz domates çorbasının ev yapımı ve kolay olan tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mutfakta hamaratlığını göstermek için ideal bir tarif olacak domates çorbasının kolay yapımı bugünkü tarifimizde.

domates çorbası

Domates çorbası hem kolay hem de oldukça lezzetli. İftar sofraları için harika bir seçenek olan bu çorba herkesin damak zevkine de uygun.

En kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktaları

  • KÖZ PATLICANLI BÖREK:

İftara şöyle karamelize soğanlı, köz patlıcanlı, kuş üzümlü bir börek, yanına da demli bir çay çok yakışmaz mı?  Sana Klasik hazırladığımız dışı çıtır, klasiklerin ötesinde bir tarifimiz var, misafirlerinizi şaşırtacak bu böreğin detaylarını sizinle paylaştık!

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

250 gr Sana Hamurişi
1 çay bardağı kuş üzümü
4 adet közlenmiş patlıcan
5 adet yufka
1 şişe soda
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 yumurta (üzeri için)
Susam (üzeri için)

KÖZ PATLICANLI BÖREK

KÖZ PATLICANLI BÖREK

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcını hazırlamak için, kuş üzümlerini ılık suda bekletip süzün.

Ardından közlenmiş patlıcanları, tuz, karabiber ve kavrulmuş soğanı kuş üzümleri ile birleştirin. Bu karışımın soğuması için bekleyin.

Ayrı bir kasede süt, soda ve eritilmiş Sana Hamurişi'ni karıştırın.

Yufkaların içine önce sıvı karışımı, sonra iç malzemeyi koyarak rulo şeklinde sarın.

Üzerine bir yumurta çırpıp sürün ve susam serpin. 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

  • ÇITIR KABAK PANE:

Her yaştan damak zevkine hitap edebilecek hem pratik hem de leziz çıtır kabak pane pidenin yanına iyi gidecek bir aperitif. Menünüz için değişik fikirler arıyorsanız bu tarifi kaçırmayın.

kabak pane

kabak pane

MALZEMELER

4- 5 tane kabak
1 şişe soda
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
8 yemek kaşığı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Baharatlar;

1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı nane
Damak zevkinize göre tuz

Kızartmak için;

Bolca sıvı yağ

çıtır kabak pane

çıtır kabak pane

YAPILIŞI

Öncelikle kabakları julyen şekilde doğrayın yuvarlak olacak şekilde de doğrayabilirsiniz.

Sosu için; derin bir kaseye yumurta alıp çırpın.

Ardından içine maden suyu, süt ,un, baharatları ekleyip karıştırın.

Galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağı da ekleyip karıştırın.

Ardından doğranan kabaklar sosa ilave edin ve 1 saat kadar dolapta bekletin.

Soslanan kabaklar kızgın yağda azar azar kızartın.

  • FIRIN SÜTLAÇ:

Sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilen sütlaç Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir.  Özellikle yemeğin üstüne oldukça lezzetli bir tatlı olan Fırın Sütlaç,  hem çok lezzetli hem de hafif olması vatandaşlar tarafından tercih edilmesine neden oluyor. Peki evde fırın sütlaç nasıl yapılır? Fırın sütlaç yapmanın püf noktaları nedir? İşte sorunun yanıtı:

fırın sütlaç

Dünyanın en leziz sütlü tatlısı! Kadifemsi kıvamı, üzeri kızarmış enfes aroması ve tam ölçülü tarifiyle yeni favoriniz olacak fırın sütlaç menümüzde yerini aldı.

En kolay fırın sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay fırın sütlaç nasıl yapılır? Fırında sütlaç yapmanın püf noktaları

HAYIRLI İFTARLAR...

8.günün iftar menüsünü öğrenmek için tıklayın

En değişik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 8. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn değişik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 8. gün iftar menüsü

Kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem! Beyaz çatlak izleri nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Kilo alıp vermekten oluşan çatlaklara iyi gelen yöntem! Beyaz çatlak izleri nasıl geçer?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0