En değişik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 8. gün iftar menüsü

İftar sofralarınız için şahane lezzetler önermeye devam ediyoruz. İştah kabartıcı iftar menüsü ile kendinize lezzetli bir ödül verebilirsiniz. 8. gün iftar menüsü ile size yine çorbadan tatlıya kadar olan serüvende yanınızda olacağız. İşte 8. gün iftar menüsü lezzetleri…

Ramazan'ın en güzel yanlarından biri de ailece bir arada oturulan sofralardır. Biz de bu sofraları lezzetli hale getirmek için 8.gün iftar menüsü ile harika yemekler öneriyoruz. İçinizi ısıtacak bir başlangıç için nefis bir çorba, hem midenize hem gözünüze hitap eden bir ana yemek, finalde ise şahane bir tatlı. Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün!  Açılışı midenizi yumuşatacak kabak çorbası ile yapıyoruz. Göze hitap eden ve farklı lezzetiyle fırında soslu kaşarlı köfte, bu menüye yakışacak olan bulgur pilavı ve sohbetlerin yanında iyi gidecek ev yapımı enfes supangle ile karşınızdayız.

ramazan menüsü 8

ramazan menüsü 8

Kaçıranlar için: 7. gün iftar menüsü:

En lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli iftar menüsü nasıl hazırlanır? 7. gün iftar menüsü

8. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • KABAK ÇORBASI:

En sağlıklı sebzeleri arasında olan kabak ile lezzetli bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Hem besleyici hem de doyurucu olan kabak çorbasını çocuklarınıza da rahatlıkla içirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kabak çorbasının tarifi haberimizde.

kabak çorbası

Her yaştan damak zevkine hitap edebilecek kabak, havuç ve dereotu ile enfes bir iftar çorbası! Resimli aşamaları sayesinde kolayca pişirebilirsiniz.

Soğuk taze kabak çorbası yoğurtlu naneli nasıl yapılır? Taze kabak çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERSoğuk taze kabak çorbası yoğurtlu naneli nasıl yapılır? Taze kabak çorbası tarifi

  • KAŞARLI KÖFTE:

Akşam yemeğinde pilavın yanından farklı bir lezzet hazırlamak aynı zamanda sunumu şık bir sofra ile misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız, kaşarlı köfte tam size göre. İçi dolgulu, tadı damaklarda kalacak olan enfes kaşarlı köftenin yapımı sadece 10 dakikanızı alacak. En kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi yazımızda bulabilirsiniz. 

enfes kaşarlı köfte

Kızartılarak hazırlanan köftelerin leziz bir domates sos ve kaşar rendesi ile fırınlanması köfte lezzetini iki katını çıkardı! İftar sofranızı ziyafete çevirecek efsane tarif için tık tık!

En kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi

  • BULGUR PİLAVI:

Güneydoğu bölgesinde yaygın olarak kullanılan, son yıllarda neredeyse tüm et lokantalarında salata ile beraber servis edilen bulgurun tane tane ve enfes tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay olan bulgur pilavını yeni yemek yapmaya başlayanlar çok sevecek. Peki bu kadar bahsettiğimiz bulgur pilavının enfes tarifi nedir? Gelin birlikte öğrenelim...

muhteşem bulgur pilavı

Göz kamaştıran sunumuyla bulgur pilavı, fırında kaşarlı köfteyle çok yakışacak. Türk damak tadına en uygun pilavlardan bu lezzeti iftarda mutlaka denemenizi öneririz!

En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktaları

  • VİŞNELİ DOLGULU KURABİYE:

Kıyır kıyır kurabiyelerine sevgini kattığını çok iyi biliyoruz.  
Biz de Sana Klasik ile hazırladığımız, görüntüsüyle iştah açan Vişne Dolgulu Kurabiye tarifimizle hayranlarına hayran katman için yanındayız! 

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

250 gr Sana Klasik (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Pratik vişne marmelatı için;
400 gram vişne
200 gram toz şeker

VİŞNELİ DOLGULU KURABİYE:

VİŞNELİ DOLGULU KURABİYE:

YAPILIŞI

Un hariç diğer tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atın. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve serçe parmağınızla ortasını çukurlaştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece alt-üst ayarda, beyaz kalacak şekilde 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken, diğer yanda bir sos tavasına vişne ve toz şekeri koyun ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.

Kıvam almaya başlayınca blenderdan geçirin ve koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Koyulaşan marmelatı soğumaya bırakın. 

Pişen kurabiyeleri fırından alın ve bekletmeden ortalarına hazırladığınız vişne marmelatından koyun.

Bu arada fırın ısısını 150 dereceye indirin ve kurabiyeleri tekrar fırına verin. 5 dakika daha fırınlayıp çıkarın ve oda ısısında soğuduktan sonra servis edin. 

  • SUPANGLE:

Çoğu insanın sevdiği lezzetlerden birisi de kakaolu tariflerdir. Pastanelere gittiğimizde menülerde supangle her zaman gözümüze çarpmıştır. Pastane usulü supangle tarifi için gerekli malzemeler oldukça basittir. Bir kase yiyenlerin bir tabak daha yemek isteyeceği supanglenin orijinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

orjinal supangle

Kakao, şeker, un, çikolata gibi kolay ulaşılabilir malzemelerle aileniz için tamamen ev yapımı bir supangle hazırlayabilirsiniz. Pastane lezzetinde, şık sunumlu ve hafif tatlı sizleri bekliyor.

Evde gerçek Supangle nasıl yapılır? Orjinal Supangle tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde gerçek Supangle nasıl yapılır? Orjinal Supangle tarifi

HAYIRLI İFTARLAR...

9. günün iftar menüsü için tıklayın...

En farklı güzel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 9. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn farklı güzel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 9. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0