Evde gerçek Supangle nasıl yapılır? Orjinal Supangle tarifinin püf noktaları

Çoğu insanın sevdiği lezzetlerden birisi de kakaolu tariflerdir. Pastanelere gittiğimizde menülerde supangle her zaman gözümüze çarpmıştır. Pastane usulü supangle tarifi için gerekli malzemeler oldukça basittir. Bir kase yiyenlerin bir tabak daha yemek isteyeceği supanglenin orjinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Supangle, hem sütlü hem de çikolatalı tatlıları sevenlerin vazgeçilmezidir. Süt ve kakao ile hazırlanan, yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir tatlı çeşidi olan supangle, adı Fransızcadan gelmesine karşın Türk mutfağına özgüdür. İlk defa tadına bakanların puding diye düşündüğü ancak lezzeti de yapımı da farklı olan supangle adeta tatlı krizlerinin bir numaralı kurtarıcısıdır. Zaman zaman içerisine kek eklenen ve bazı ülkelere göre yapımı değişen supanglenin orijinal tarifini hazırlamak ister misiniz? 

En kolay magnolia tatlısı nasıl yapılır? Evde magnolia tatlısı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay magnolia tatlısı nasıl yapılır? Evde magnolia tatlısı yapmanın püf noktaları

orjinak supangle tarifi

orjinak supangle tarifi

ORJİNAL SUPANGLE TARİFİ:

MALZEMELER

3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı 

supangle nasıl yapılır

supangle nasıl yapılır

Sticky toffee puding nedir ve sticky toffee puding evde nasıl yapılır? Sticky toffee puding...İLİŞKİLİ HABERSticky toffee puding nedir ve sticky toffee puding evde nasıl yapılır? Sticky toffee puding...

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine sütü, kakao, toz şeker ve unu alarak güzelce çırpın.

Tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Pişince ocaktan alıp vanilyayı ve margarini ilave edin ve karıştırın.

Kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. 

Üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

SUPANGLENİN PÜF NOKTALARI

  • Tencereye koyduğunuz malzemelerin iyice çırpılmış olmasına özen gösterin.
  • Orta büyüklükte 1 kase supangle yaklaşık olarak 184 kaloriye denk gelmektedir.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0