En güzel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 9. gün iftar menüsü

Bereketiyle gelen Ramazan’da güzel bir sofra hazırlamak ister misiniz? 9. gün iftar menüsü ile birbirinden lezzetli yemeklerin pratik ve ayrıntılı tariflerini bir araya topladık. İşte iftarda ne pişirsem diye soranlar için 9. gün iftar menüsü…

Ramazan ayının 9.gününde hem doyurucu hem lezzetli iftar menüsü hazırlamak için mutfak hazırlıklarına başlandı. Uzmanlar iftar menüsü hazırlarken sıcak çorba ve hafif yemeklerle başlanması gerektiğini vurguluyor. Oruç tutan bünyemiz gün içerisinde susuz kaldığı için iftar ve sahur arası tüketilecek olan besinlere dikkat etmek gerekiyor. Peki hem sağlıklı hem doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? İftara ne pişirsem? gibi soruların hepsini yasemin.com olarak cevaplıyoruz. En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı meşhur etli suyu çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında leziz ve doyurucu Ramazan kebabı yanında ıspanaklı peynirli el açması börek var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında çikolatalı muhallebi var. Kaçırmak istemeyeceğiniz bir menü ile sizlerleyiz, afiyet olsun!

Ramazan menüsü 9

Ramazan menüsü 9

Kaçıranlar için: 8. gün iftar menüsü: 

En değişik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 8. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn değişik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 8. gün iftar menüsü

9. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • ET SUYU ÇORBA:

İnsan sağlığına pek çok faydası olan et suyuyla çocuklarınız için çok sağlıklı bir çorba yapabilirsiniz. Hem vücut sağlığına hem de kemik sağlığına birbirinden mucize faydaları olan et suyu çorbasının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte sizlere et suyuyla yapılan hem besleyici hem de çok lezzetli et suyu tarifi:

et suyundan şifalı çorba

Ramazan günlerinde besleyici bir o kadar da lezzetli et çorbası tam iftara layık! İçinizi yumuşatacak, sizi ana yemeğe hazırlayacak videolu yöresel tarif denemeye değer doğrusu!

En kolay et suyu çorbası nasıl yapılır? Et suyundan şifalı çorbaİLİŞKİLİ HABEREn kolay et suyu çorbası nasıl yapılır? Et suyundan şifalı çorba

  • RAMAZAN KEBABI:

Ramazan ayının en güzel yanı hep birlikte toplanarak kalabalık sofralarda buluşmak. Hem keyifli hem de doyurucu bir akşam geçirmek için sizlere enfes tarifimiz var. Yüzyıllardır yapılan Ramazan kebabının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem enfes hem de pratik olan Ramazan kebabının tarifi haberimizin detaylarında.

ramazan kebabı

Değişik ramazan yemekleri hazırlamak istiyorsanız tam size göre bir tarif! Enfes ve doyurucu Ramazan kebabı besin dengesi yerinde bir ana yemek olacak. Yapılışına dair tüm detaylar bu linkte!

Evde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde Ramazan kebabı nasıl yapılır? Enfes Ramazan kebabı tarifi

  • ISPANAKLI BÖREK:

Evde yapılan tüm yemekler ve tarifler dışarıdan hazır alınanlara göre daha leziz aynı zamanda sağlıklı olur. Sizlere herkesin çok severek yediği yapılışı biraz zahmetli olsa da tadına doyum olmayacak nefis ıspanaklı böreğin tarifini veriyoruz. İşte nefis ıspanaklı börek tarifi:

selanik usulü ıspanaklı börek

El açması ıspanaklı, peynirli börek tüm ailenizi iftarda mutlu edecek iştah açan bir tarif! Sahurda da doyurucu bir alternatif olacak bu börekleri denemek için geç kalmayın.

Selanik usulü ıspanaklı börek nasıl yapılır? En kolay ıspanaklı börek tarifiİLİŞKİLİ HABERSelanik usulü ıspanaklı börek nasıl yapılır? En kolay ıspanaklı börek tarifi

  • TULUM PEYNİRLİ BALLI TEL KADAYIF:

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık peynir ile dolu. Üzerine de ağzınızı tatlandıracak nefis bir dokunuş var bu tarifimizde. Misafirleriniz bu şaşırtmalı lezzeti çok sevecek: Tulum Peynirli, Ballı Tel Kadayıf Dolması! 

Özel sofralarınız için tavsiyemiz, kaydetmeyi unutmayın. 

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

1 paket Sana Klasik
1 kg tel kadayıf
5 yemek kaşığı bal
1 paket taze kekik
500 gr tulum peyniri
Tuz
Karabiber

Tulum Peynirli, Ballı Tel Kadayıf Dolması

Tulum Peynirli, Ballı Tel Kadayıf Dolması

YAPILIŞI

Sana Klasik’i eritip ılık olana kadar bekletin. Ardından tel kadayıfları erittiğimiz yağ ile karıştırın. Her kadayıf telini tek tek yağlamaya özen gösterin.

Tulum peynirini tuz, karabiber ve taze kekikle karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Hazırladığınız iç harcı yağladığınız kadayıflarla birlikte dolma sarar gibi sarın.

180 derece ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine bal dökerek servis edin. 

  • ÇİKOLATALI MUHALLEBİ:

Hem sütlü tatlıları hem de çikolatalı tatlıları seviyorsanız iki sevilen lezzetin bir arada olduğu lezzetli muhallebilerimizden biriyle karşınızdayız. Çocuklarında çok seveceği bu tarifimiz kolaylığı ile hemen hazırlayabileceğiniz tatlı lezzetlerden. Bugün sizlere çikolatalı muhallebinin tarifini veriyoruz. 

muhteşem çikolatalı muhallebi



Ramazan günlerinde midenizi yormayacak sütlü tatlılar arasında en beğenileni muhallebi! Çikolata aromasıyla sizi kendine hayran bırakacak bu güzel tarifi kaçırmayın.

En kolay çikolatalı muhallebi nasıl yapılır? Çikolatalı muhallebinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çikolatalı muhallebi nasıl yapılır? Çikolatalı muhallebinin püf noktaları

HAYIRLI İFTARLAR...

10.günün iftar menüsü için tıklayın...

En farklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 10. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn farklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 10. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Şanslı hesap 4 hafta önce

Herşey cokparalı