Erişte pilavı tarifi

Zahmetli de olsa damaklarda iz bırakan bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler :

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı kemik suyu ya da normal su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un

Pilav için;
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:
Tulum peyniri
Kırılmış ceviz

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini yoğurun ve sert bir hamur elde edin.Hamuru bezelere ayırın ve bezeden bir yufka açın, üzerini bol miktarda unlayın. Hamuru ikiye bölüp üst üste koyun.
Üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin de bir kaç tanesini üst üste koyup erişteler kesin. Temiz bir tezgahta kurumaya bırakın. Pilav için erişteler ile yağı bir tencereye alın ve renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin ve tuz serpin. Erişteler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tulum peyniri ve ceviz serpin. Afiyet olsun...


 


 

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0