Evde köfte ekmek nasıl yapılır? En iyi ekmek arası köfte tarifi

Lezzetinin yanında doyurucu olmasıyla da öne çıkan köfte ekmek arası 7'den 70'e herkes tarafından seviliyor. Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan köfte ekmek tarifini sizler için araştırdık. İşte ev yapımı köfteli ekmek tarifi...

Acıktığınızda evde kendinize kolayca ekmek arası köfte hazırlamaya ne dersiniz? Her yaştan insanın ve özellikle çocukların severek tükettiği köfte ekmek, evde de kolay bir şekilde hazırlanabilir. Kokusuyla iştah açan, lezzetiyle büyüleyen sokak köftesini yemeyen yoktur. Yumuşacık sandviç ekmeğinin arasına konulan lezzetli köfteler ile köfte ekmek hızlıca hazırlanabiliyor. Köfteli ekmeğin köftesini hazırlarken galeta unu yerine bayat ekmek içi veya panko kullanabilirsiniz.  Yapımı uzun süren yemeklerle uğraşmak istemiyor, leziz bir aperatifle karnınızı doyurmak istiyorsanız köfte ekmek harika bir seçenek olacak.  İşte pratik köfte ekmek tarifi...

Köfteli ekmek

Köfteli ekmek

KÖFTE EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kıyma
4 dal maydanoz
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı yeni bahar
1 silme çay kaşığı karabiber

Sucuk tadında lezzetli köfte tarifi! Mangal tadında muhteşem köfte nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSucuk tadında lezzetli köfte tarifi! Mangal tadında muhteşem köfte nasıl yapılır?

köfte ekmek tarifi

köfte ekmek tarifi

YAPILIŞI

İçi derin bir kaba kıymayı koyun, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmeği, rende de doğradığınız soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatla beraber 5 dakika kadar iyice yoğurun.

Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru 1 saat kadar bekletip istenilen ölçüde parçalara ayırın ve elinizde şekillendirin.

En kolay dana etiyle yapılan yemek tarifleri! Dana eti nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay dana etiyle yapılan yemek tarifleri! Dana eti nasıl pişirilir?

Biraz yağladığınız teflon tavayı ocağa koyup köfteleri içinde arkalı önlü şekilde çok kızarmayacak şekilde pişirin.

Yarım ekmek arasına 4 ya da 5 tane köfte yerleştirerek yanında nefis bir ayran ile karnınızı doyurabilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0