Bohça kebabı nasıl yapılır?

Manisa'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tavuklu kebabı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel misafirlerinize sunumu şık bir tarif hazırlamak istediğinizde adeta imdadınıza yetişecek bohça kebabı doyurucu özelliği sayesinde yanına yalnızca bulgur pilavı yapmanız yeterli. İşte bohça kebabının tarifi:

Akşam yemeğiniz için enfes tadı ve buram buram kokusuyla Manisa mutfağının yöresel tarifini olan tavuklu kebabı deneyebilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bohça kebabı diğer kebap türlerine göre hazırlanması çok kolaydır. Ülkemizde bohça kebabı olarak bilinen ancak genel olarak Manisa kebabı olarak anılan bu lezzetli yemeğin tarifini haberimizde sizler için hazırladık.

TAVUKLU BOHÇA KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

İçi için;

4 parça tavuk göğsü
2 orta boy soğan
1 su bardağı bezelye
2 domates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Beşamel sos;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
Tuz, karabiber

Üzeri için;

Kaşar peynir

YAPILIŞI

Öncelikle tavada iç malzemeleri soteleyerek güzelce hazırlayın. Daha sonra krep hamuru malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırın ve tavada ince ince pişirin. Bu adımda krep hamurun çok pişmemesine özen gösterin.

Daha sonra hazırlana iç harcı krep hamurlarının ortasına doldurup bohça şeklinde kapatın. Cam fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hazırladığınız beşamel sosunu ilave edin.

200 derece fırında kreplerin üzeri kırana kadar pişirin. Daha sonra kaşarları rendelenmiş bir şekilde kreplerin üzerine dağıtın. Tekrar fırına sürün. Kaşarlar eridikten sonra sıcak sıcak servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Patatesli Çerkes mantısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Patatesli Çerkes mantısı nasıl yapılır?
1 sene bayatlamayan pratik Çerkes kurabiye tarifi

İLİŞKİLİ HABER

1 sene bayatlamayan pratik Çerkes kurabiye tarifi
Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda tuğla duvarı için öneriler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0