En kolay tiramisu nasıl yapılır? Pratik tiramisu tarifi

Kafelerde sıklıkla yediğiniz aynı zamanda kahve ve muhallebinin buluştuğu içi yumuşacık olan tiramisu tatlısını evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes tiramisunun tarifi yazımızda. İşte pratik tiramisu tatlısının tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Son yıllarda özellikle kafe ve restoranların en çok satış yaptığı tiramisu tatlısı, kafe tadını yoğun bir şekilde sevenlerin beğendiği tatlılar arasında. Hazır olarak market raflarında da yerini alan tiramisuyu kendi ellerinizle yapabilirsiniz. Tiramisu İtalya'da doğsa da evrensel bir tatlıdır. Farklı damak zevkleri olan ülkelerin bir çoğunda oldukça sevilen ve rağbet gören bir pasta türüdür. Ancak bazı ülkelerde malzemelerin bulunmaması ya da damak zevkine uygun olarak yeniden şekil almıştır.

Biz sizin için orjinal İtalyan Tiramisu tarifini araştırdık. Tarife başlamadan önce Tiramisu'nun orjinalinin Mascarpone peyniri ile yapıldığını bilmelisiniz. Tiramisu tarifi ona en yakın tat olan Labne peyniri ile de yapılabilmektedir. Bu nedenle orjinal tarifimizde Labne peyniri kullanacağız.

Pişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılarİLİŞKİLİ HABERPişmeden yapılan tatlı tarifleri! Kısa sürede hazırlanan fırınsız ve ocaksız yapılan tatlılar

Lezzetli kremasıyla kendini diğer tatlılardan farklı kılan tiramisunun kelime anlamı olarak "neşelendir beni" olarak adlandırılan tiramisu tatlısı, gerçekten yiyene keyif veriyor. Peki evde pratik bir şekilde tiramisu hazırlamak ister misiniz?

Mascarpone nedir? Evde Mascarpone tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERMascarpone nedir? Evde Mascarpone tatlısı nasıl yapılır?

  • Tiramisu kremasının lezzetli olmasını istiyorsanız ilave edeceğiniz labne peynirini kremanın altını kapatmadan 1-2 dakika önce ilave etmeniz gerekir. Labne peynirini kremaya ilave ettikten sonra kremayı hala pişirirsiniz labne peyniri kremayı iyice katılaştırır.
  • Krema piştikten sonra sıcakken mikserle çırpmanız kremanın pürüzsüz olması açısından oldukça iyi olur.
  • Tiramisu kekini hazırlarken yumurta ve toz şekeri iyice köpürüp bembeyaz olana Kadar çırpmadan diğer malzemeleri ilave etmeyin çünkü kıvama bozulabilir.
  • Tiramisu keki hazırlarken kekin istenilen yumuşaklıkta olması için malzeme listesine sadık kalmak gerekir. Aksi takdirde kekiniz aşırı kuruyabilir ya da üst kısmı pişip içi cıvık kalabilir.
  • Tiramisu kekinin içerisine un ve kabartma tozunun elenerek ilave edilmesinde fayda vardır.
  • Tiramisu keki fırından çıktıktan sonra soğumadan kremasının sürülmemesi gerektiği tiramisu püf noktalarından bir diğeridir. Krema ya da kek soğumadan krema kekin üzerine sürüldüğü takdirde kekin sıcağıyla krema erir ve tiramisu keki hamur olabilir.

Ferah lezzet: Tiramisu

Ferah lezzet: Tiramisu

TİRAMİSU TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket sade pandispanya keki
1 adet üçü bir arada kahve
Kakao

Muhallebisi için;

2, 5 bardak süt
200 gr labne peyniri
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Dolci nedir ve dolci ne anlama geliyor? İtalyan dolcinin anlamıİLİŞKİLİ HABERDolci nedir ve dolci ne anlama geliyor? İtalyan dolcinin anlamı

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle muhallebisini yaparak başlayın. Derin bir tencerenin içerisinde süt, un ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Kabarcıklar oluşunda ocaktan alıp içerisine vanilyayı ilave edin. 15 dakika kadar soğumaya bıraktıktan sonra labne peynirini ekleyip çırpın.

Kahveyi bir su bardağının içerisinde sıcak su ile eritin. Pandispanya kekini hazırladığınız kahveli su ile ıslatın.

Soğuyan muhallebinin yarısını 1 tane pandispanyanın üstüne dökerek yayın. Diğer pantispanya kekini üzerine koyarak kalan muhallebiyi de üzerine dökün ve güzelce yayın.

Tatlının en üst kısmına istediğiniz miktarda kakao serpin ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mantar dolapta nasıl saklanır? Yıkanmış mantar dolapta nasıl saklanır?Mantar saklama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Mantar dolapta nasıl saklanır? Yıkanmış mantar dolapta nasıl saklanır?Mantar saklama yöntemleri
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

hanim 2 yıl önce

bu Tiramisu tatlisi deyil

Toplam 1 beğeni