En kolay düğün çorbası nasıl yapılır? Evde düğün çorbası yapımı

Ülkemizin birbirinden şifalı ve leziz çorbaları var. Bunlardan biri de düğün çorbası. Soğuk kış aylarında vücudunuzun direncini arttırmak için lezzetli bir tarif arıyorsanız düğün çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Düğün çorbası tarifi:

Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de düğün çorbası. Tel tel ayrılmış kuzu gerdan eti ve terbiye karışımının kullanıldığı, et suyuna hazırlanan besleyici bir çorbayı evde kalabalık misafirlerinize hazırlayabilirsiniz. Düğün çorbasının kolay tarifine haberimizin ayrıntılarından ulaşabilirsiniz. Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası aynı zamanda kış aylarının vazgeçilmesi, bağışıklık sisteminin kuvvetlendiricisi sağlıklı bir çorba olan bu lezzeti çocuklar da çok sevecek.  İçinde kemik suyu, yoğurt ve yumurta olduğu için tam bir protein deposu olan bu çorba, özellikle kış günlerinde sofranızda mutlaka bulunması gerekenlerden. Oldukça da doyurucu olan düğün çorbası püf noktalarıyla beraber aşağıda bulabilirsiniz.

Yoğurt çorbası nasıl yapılır? Enfes yoğurt çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERYoğurt çorbası nasıl yapılır? Enfes yoğurt çorbası yapmanın püf noktaları

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

350-400 g kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Limon suyu

En kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dil çorbası nasıl yapılır? Bol şifalı ve terbiyeli dil çorbasının püf noktası

Düğün çorbası

Düğün çorbası

YAPILIŞI

Etleri güzelce düdüklü tencerede haşlayın. Eğer kemikli ise sıyırıp bir kenara alın.

Daha sonra çorbanın terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Yoğurtla unu çırpın. Yumurta sarısını limon suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.

Ardından  et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.

Kısık ateşte kaynayan çorbaya etleri koyun. Son olarak olarak üzerine tuzda ekleyerek 1 taşım kaynatın.

Üzerine tereyağı ve pul biber sosu yağarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

DÜĞÜN ÇORBASININ PÜF NOKTALARI:

  • Yumurta sarısı ve yoğurdu (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyuna az miktar da ekleyip hızlıca karıştırın.
  • Çorba karışımının dibinin tutmaması için karıştırarak pişirmeye özen gösterelim.
  • Etleri kısık ateşte pişirin.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

mehmet 4 yıl önce

en sevdiğim çorba