En kolay irmikli perde tatlısı nasıl yapılır? Enfes perde tatlısı tarifi

Çay saatlerinde ya da kalabalık yemeklerin sonrasında lezzetli ve farklı bir tatlı tarifi hazırlamak istiyorsanız enfes adeta kat kat ağızda dağılan lezzetiyle irmikli perde tatlısını deneyebilirsiniz. Yapımı çok kolay, evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz irmikli perde tatlısının tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

En basit malzemelerle dünyanın en lezzetli yemeğini yapmak bile mümkün! Tatlılarda ise görsellik her zaman ön planda olmalı. İşte irmikli perde tatlısı da bu görselliği karşılayan, basit ve az malzeme ile müthiş lezzetli alternatif bir tatlı oldu. Baklava yufkasının çıtırına eklenen irmikle daha da çıtır çıtır olan aynı zamanda özel sosuyla lezzetine lezzet katılan irmikli perde tatlısı vazgeçilmeziniz olacak. Sofralarınızı görsel şölene çevirecek üstelik çok basit yapımıyla tatlı krizlerini bastıracak irmikli perde tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

İrmikle yapılan tatlı tarifleri neler? En kolay İrmik 5 tatlı tarifiİLİŞKİLİ HABERİrmikle yapılan tatlı tarifleri neler? En kolay İrmik 5 tatlı tarifi

İRMİKLİ PERDE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

10 adet baklavalık yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı file badem

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu

En kolay revani nasıl yapılır? Tam kıvamında revani yapmanın püf noktaları
En kolay revani nasıl yapılır? Tam kıvamında revani yapmanın püf noktaları
İLİŞKİLİ HABEREn kolay revani nasıl yapılır? Tam kıvamında revani yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Perde tatlısını hazırlamaya öncelikle şerbeti yaparak başlayın.

Tencereye suyu ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynamayan şerbete limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alabilirsiniz.

Ardından baklavalık yufkayı tezgaha alın ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine irmik serpin. bir ters bir düz, perde dalgası gibi katlayın.

Diğer baklava yufkaları için de aynı işlemi uyguladıktan sonra ısıya dayanıklı bir tepsi veya kalıba yerleştirin.

180 derecede 10 dakika kadar pişirdikten sonra ayrı bir kasenin içerisinde yumurta, şeker, sıvı yağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine dökün.

Tekrar fırına verip 10 dakika pişirdikten sonra file bademleri üzerine serpin.

Pişen tatlıya şerbeti eşit olacak şekilde dökün ve 1 saat dinlendirin. Sonrasında dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0