Umaç çorbası nasıl yapılır? Pratik umaç çorbası tarifi...

Akşam yemeğinde sıcacık içinizi ısıtan hem de vücudunuzdaki tüm mikropları öldüren bir çorba pişirmeyi herkes ister. Ancak klasik tariflerden biraz uzaklaşmak istiyorsanız bu tarif tam size göre... Siz de bu akşam yemekte enfes tadıyla gönüllere taht kuracak umaç çorbasını pişirebilirsiniz.

Yapımı kolay aynı zamanda tadıyla küçük büyük herkesin seveceği umaç çorbası, Kocaeli yöresinin sevilen lezzetlerinden bir tanesi. Her mutfakta bulunan malzemelerle hazırlanabilen umaç çorbası, genel olarak olarak düğün ve davet sofralarında ikram ediliyor. Her gün yapılan tarhana, mercimek ve ezogelin gibi çorbalardan bir tık daha farklı olan umaç çorbası üstelik oldukça doyurucu. Malzemelerden de anlaşılacağı üzere unla yapılan umaç çorbasını yemeğe doyamayacaksınız. Çok eski yıllarda tarlada çalıştıktan sonra eve gelip enerji depolamak için pişirilen umaç çorbasını sizlerde mutlaka denemelisiniz. Peki umaç çorbası nasıl yapılır? Umaç çorbasının püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

En kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balık çorbası nasıl yapılır? Evde balık çorbası yapmanın püf noktaları

UMAÇ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar soğuk su

Hamuru için;

1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su

Umaç çorbası tarifi

Umaç çorbası tarifi

En kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktaları
En kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktaları
İLİŞKİLİ HABEREn kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbasının püf noktaları

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce yoğurun ve 15 dakika kadar dinlendirin.

Ardından hamurdan minik minik parçalar koparıp, baş ve işaret parmağınız arasında yuvarlayın ve tabağa biriktirin.

Çorbayı pişirmek için derin bir tencereye un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip karıştırın, kaynamaya başlayınca hamurları ekleyin.

Çorbaya kaynayana kadar karıştırmayı bırakmadan tuzunu da atıp kaynatın.

Kaynayan çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0