Kırmızı biberden çorba nasıl yapılır? En kolay kırmızı biber çorbası tarifi

Kırmızı biber hem faydaları hem de tadı ile adeta herkesin severek tükettiği besinler arasında yer alıyor. Salataların ve sote yemeklerin vazgeçilmezi olan kırmızı biber ile leziz bir çorba hazırlamak ister misiniz? Tadı, kıvamı yerinde enfes bir bir kırmızı biber çorbasının tarifi haberimizin detaylarında.

Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini, beta karoten, kapsaisin ve antioksidan deposu olan kırmızı biber, metabolizmayı hızlandırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor, ağrı gidermeyi sağlıyor, vücut direncini artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor Kırmızı biberleri közleyerek muhteşem bir çorba ile akşam yemeğine başlayabilirsiniz. Rengi ile görenlerin iştahı kabartacak, oldukça lezzetli kırmızı biber çorbası, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Süt, yumuşak bir tat katarken; kıvamını un veriyor. Bir de üzerine sotelenmiş kırmızı biber ekleyip, fesleğen yaprakları ile servis ederseniz tadına doyum olmaz. Peki kırmızı biber çorbası nasıl yapılır?

Köz biber çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş biber çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERKöz biber çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş biber çorbası tarifi

KIRMIZI BİBER ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı süt
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kırmızı biber çorbası tarifi

Kırmızı biber çorbası tarifi

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri fırında güzelce közleyin. Daha sonra geniş bir tencereye unu alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayın ve sıvı yağı ile birlikte tencerenin içerisine aktarın. 

Bir kaç dakika karıştırdıktan sonra suyu yavaş bir şekilde ilave edin. Bir kere daha karıştırdıktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra blenderdan geçirin. Yarım su bardağı sütü ekleyerek, kaynamaya bırakın.

Tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0