En kolay ciğer çorbası nasıl yapılır? Ciğer çorbası yapmanın püf noktaları

Osmanlı mutfağından gelen hem enfes hem de şifalı olan bir çorba tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Terbiyeli ciğer çorbası hem yapımı çok pratik hem de adeta Osmanlı mutfağını sofralarınıza getiren şifalı bir çorba. Terbiyeli ciğer çorbasını evde kolayca pişirmek için hazırladığımız bu tarife mutlaka bir göz atmalısınız.

Türk mutfağında ve Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen ciğer, sakatat çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Ciğer denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Edirne olsa da, hemen hemen her yörede farklı çeşitleriyle sunulur. Öyle ki bazı yörelerde kahvaltı olarak bile tüketilir. İçeriğinde bol miktarda demir minerali barındıran ciğer, B12 ve folik asit bakımından da zengindir. Osmanlı döneminde tavuk suyuyla birlikte pişirilerek sofralara gelen ciğerin çorbasını denediniz mi? Pratik yapımıyla severek pişireceğiniz enfes ciğer çorbasının tarifini yazımızda bulabilirsiniz. Farklı çorba tarifleri arayanlar için muhteşem olacak terbiyeli ciğer çorbası, adeta vitamin deposu.

ciğer çorbası tarifi

ciğer çorbası tarifi

CİĞER ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı kuzu ciğeri
1 kahve fincanı tel şehriye
1 buçuk litre su
Tuz
Karabiber

Terbiyesi için;

3 çorba kaşığı yoğurt
1 buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı

Horoz suyu nedir ve horoz etinden çorba nasıl yapılır? Horoz suyunun faydalarıİLİŞKİLİ HABERHoroz suyu nedir ve horoz etinden çorba nasıl yapılır? Horoz suyunun faydaları

ciğer çorbası nasıl yapılır

ciğer çorbası nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir tencereye suyu koyun ve kaynayana kadar bekletin. Kaynayan suya tel şehriyeleri ve ciğerleri koyup, yumuşayana kadar pişirin.

Bu sırada terbiyesini hazırlayabilirsiniz.  Un, yoğurt ve yumurta sarısı güzelce bir kasede karıştırın. 

En kolay ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının püf noktaları

Şehriye pisince kaynayan sudan azar azar alınıp önce terbiyenin içerisine sonrada çorbanın içerisine aktarın.

Tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.  Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0