En kolay padişah lokumu nasıl yapılır? Padişah lokumunun püf noktaları...

Tarifi yıllar öncesine dayanan, çok hafif ve tatlı krizlerini bastıran adeta adıyla gösterişini belli eden enfes padişah lokumu tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz en kolay tatlılardan biri olan padişah lokumunu siz de evinizde pişirmek için geç kalmayın. Pratik padişah lokumu tarifi yazımızda.

Padişah lokumu tatlısı, bir tane yemeğe doyamayacağınız çok hafif, çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay bir tatlı. Çok uğraşılmış gibi durmasına rağmen pratik olan padişah lokumu tatlısı, çay saatlerinize eşlik edebilecek muhteşem bir lezzet. Sütlü lezzetlere hayır diyemeyenler için vazgeçilmez olacak, buzdolabından serin serin çıkartıp servis edebileceğiniz padişah lokumu tatlısının tarifi bugünkü yazımızda. Dillere destan olacak, şık duruşu ile gözlere hitap edecek ama tadına da doyamayacağınız padişah lokumunu mutlaka sizler de denemelisiniz.

  • Sararken kırılmasını önlemek için, borcama dökerken ne çok ince ne de çok kalın olmamasına özen gösterin.

Eşsiz lezzetiyle evde sultan lokumu nasıl yapılır? En kolay sultan lokumu tarifiİLİŞKİLİ HABEREşsiz lezzetiyle evde sultan lokumu nasıl yapılır? En kolay sultan lokumu tarifi

PADİŞAH LOKUMU TARİFİ:

MALZEMELER

Muhallebi içi;

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı tepeleme un
125 gram tereyağı

Arası için;

1 poşet krem şanti
1 bardak süt

Bulamak için;

Bolca hindistan cevizi, fındık, fıstık, badem

Saray sarması nasıl yapılır? Saray sarması evde en kolay nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSaray sarması nasıl yapılır? Saray sarması evde en kolay nasıl yapılır?

padişah lokumu

padişah lokumu

YAPILIŞI

Öncelikle muhallebi malzemelerini tencereye alarak kıvam alıncaya kadar karıştırın ve pişirin. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın.

Daha sonra geniş bir cam servis tabağına yarım santim kalınlığında güzelce dökün.

Soğumasını beklerken krem şantiyi hazırlayabilirsiniz. 

Tamamen soğuyan muhallebinin üzerine krem şantini yayın.

Ardından istediğiniz büyüklükte şeritler keserek, rulo yapın.

Rulo haline olanları güzelce bol hindistan cevizinin içerisine koyarak ortasına bir tane fındık yerleştirin.

Bir gece kadar buzdolabından bekletilen tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0