Ferahlatan naneli ayran nasıl yapılır? 3 dakikada naneli ayranın püf noktaları

Yaz aylarında içinizi serinletecek, aynı zamanda tüm mide hastalıklarını ortadan kaldıran muhteşem bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Naneli ayranı bir kez tüketenler klasik ayran tüketmeyecekler. Peki evde naneli ayran nasıl yapılır?

Ayran, yoğurdun su ile sulandırılması ve içine tuz eklenmesi sonucu elde edilir. Ayran, hem serinletici olması hem de iştah açması sebebiyle yaz aylarında herkes tarafından bolca tüketilir. Serinletici ve ferahlık verici özelliklerinin yanında sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Türk mutfağının en eski içecekleri arasında olan bu leziz içecek kalsiyum, potasyum gibi minerallerin yanında A, B2, B6 VE B12 gibi vitaminleri de içerir. Severek tüketilen ayran son yıllarda naneli bir şekilde tüketiliyor. Klasiklerin dışında olan naneli ayran kafelerde satış rekorları kırıyor. Peki naneli ayran nasıl yapılıyor?

Susurluk ayranı nasıl yapılır? En kolay susurluk ayranı tarifiİLİŞKİLİ HABERSusurluk ayranı nasıl yapılır? En kolay susurluk ayranı tarifi

NANELİ AYRAN TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
5 dal taze nane
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz

Uyku düzenleyen: Ayranın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak ayran içerseniz ne olur?İLİŞKİLİ HABERUyku düzenleyen: Ayranın faydaları nelerdir? Her gün bir bardak ayran içerseniz ne olur?

naneli ayran

naneli ayran

YAPILIŞI

Yoğurdu ve bir bardak suyu derin bir kabın içerisine alın. Daha sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çatalla karıştırın.

Ardından tane naneleri ince ince kıyarak, yoğurda ekleyin. Karıştırma işlemine devam edin.

Son olarak tuzu, kalan suyu ekleyerek karıştırın. Kuru nane ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0