En kolay şeftali suyu nasıl yapılır? Şeftaliden meyve suyu yapmanın püf noktaları

Yaz aylarında içinizi serinletecek sağlıklı içecekler tercih edebilirsiniz. Bu sağlıklı içecekler arasında yer alan şeftali suyu adeta tüm yorgunluğunuzu alacak türden. Yapımı kolay olan şeftali suyu çürüyen şeftalileri değerlendirmek için de muhteşem olacak. Ev yapımı şeftali suyunun tarifi bugünkü yazımızda.

Lif bakımından zengin olan şeftalinin insan sağlığına birçok faydası vardır. Özellikle sindirim sistemine iyi gelen şeftaliye Uzakdoğu ülkelerinde mucize meyve olduğunu söylerler. Ülkemizde en fazla Bursa'da yetişen şeftali içerdiği vitamin ve mineral bakımından göz sağlığından cilde kadar birçok faydası vardır. Meyve suyu ve reçel olarak tüketilen bu besin kaynağı içerdiği yüksek lif sayesinde de diyet listelerinde ilk sırada yerini alır. Sizler için yazın tüketebileceğiniz enfes bir şeftali suyunun tarifi yazımızda bulabilirsiniz. 

  • Şeftaliler olgun olursa daha iyi sonuç elde edersiniz.
  • Kabuğunu soymadan yaparsanız meyve suyunuzda kabuk parçaları olur.

En kolay çilek suyu nasıl yapılır? Adım adım en kolay çilek suyu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay çilek suyu nasıl yapılır? Adım adım en kolay çilek suyu tarifi

ŞEFTALİ SUYU TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet şeftali
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI

Şeftalilerin kabuğunu soyarak güzelce dilimleyin.

Ardından şeker ve suyla birlikte ocağa alın. Şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen şeftalilerin ardından blenderdan geçirin.

Kıvamının yoğun olduğunu görürseniz su ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde şeker de öyle. 

Soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Diyet yapanlar dikkat: Yağ yerine kaslarınız kaybetmeyin! Yağ yakımı için ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Diyet yapanlar dikkat: Yağ yerine kaslarınız kaybetmeyin! Yağ yakımı için ne yapılmalı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0