En kolay çilek suyu nasıl yapılır? Adım adım en kolay çilek suyu tarifi

Yaz aylarında serin serin içebileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız çilek suyu tam size göre. Çocukların da çok seveceği çilek suyu hem ferahlatıyor hem de lezzeti damaklarda iz bırakıyor.Peki çilek suyu evde nasıl yapılır? Adım adım en kolay çilek suyu tarifi bugünkü yazımızda.

Hem yetişkinlerin hem de çocukların en sevdiği meyvelerin başında gelen çilek, kokusu, kıpkırmızı görünümü ve müthiş lezzeti sayesinde sevmeyen yoktur. Daha çok Antalya taraflarında üretimi yapılan çilek C vitamini ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır.  Bilimsel adıyla Fragaria olarak bilinen çilek, kışa hazırlık olarak reçel yapılarak tüketilebilir.  Çilekleri mevsiminde satın alıp derin dondurucuya atmanız da mümkün. Bu şekilde daha sonra çıkarıp yiyebilir; pastalarda ve tatlılarda kullanabilirsiniz. Yaz aylarında pazardan aldığınız çileklerden çocuklarınıza enfes bir meyve suyu yapmaya ne dersiniz? Tıpkı limonata gibi bir yapımı olan, özellikle kırmızı rengiyle ilginizi çekecek olan çilek suyu, merak ediyorsanız, işte çilek suyu konsantresi tarifi:

çilekli meyve suyu

çilekli meyve suyu

Saksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemiİLİŞKİLİ HABERSaksıda çilek nasıl yetişir? En pratik çilek yetiştirme yöntemi

ÇİLEK SUYU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram çilek
5 bardak su
3 su bardağı şeker

çilek suyu

çilek suyu

Çilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır? En kolay çilekli tatlı tarifleriİLİŞKİLİ HABERÇilekli tatlılar nelerdir? Çilekle hangi tarifler yapılır? En kolay çilekli tatlı tarifleri

YAPILIŞI

Çilekleri bol suda yıkayıp ayıkladıktan sonra kaynar suyun içine atın.

Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

Tencerenin ağzını kapatın ve 1 saat dinlendirin.

1 saatin sonunda ince bir tülbent yardımıyla çileklerin suyunu süzün.

Süzülen suyu tekrar ocağa alın ve şeker ekleyin.

Sulu bir kıvama gelene kadar kaynatın.

Çilekli magnolia nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERÇilekli magnolia nasıl yapılır?

Bir sürahiye iki kepçe hazırladığınız çilek konsantresinden dökün ve üzerine soğuk su ekleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0