Uskumru balığı nasıl pişirilir? Tavada uskumru tarifi

Sıradan balık yemeği tariflerinden sıkılanlar için hem farklı hem de lezzetli olan uskumru balığının muhteşem tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ağızda dağılan lezzetiyle çok sevilen uskumru balığının vitaminleri de oldukça fazla. Tavada nefis uskumru balığının tarifi bugünkü yazımızda.

Uskumru balığı, Uskumrugiller familyasına adını vermiş olan bir deniz ürünüdür. Sırtta aşağıya doğru inen açık veya koyu yeşilimsi-mavi, üzeri lekeli bantlar vardır. Bazı balık türleriyle sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek miktarda omega-3 olarak bilinen balık yağı içeren türlerindendir. 2013 yılında bir dönem yenilebilir balıklar listesinden çıkartılmış ve avlanması yasaklanarak, üremesine fırsat tanınmış olan uskumru balığı lezzetli balıklar arasında yer alır. İçerisinde bulunan Omega-3, fosfat ve B12 vitamini; algı yeteneğinin ve beynin güçlenmesine doğrudan etki eden uskumru, haftada iki kez uskumru tüketilmesi halinde bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda da etki eder. 

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemiİLİŞKİLİ HABERUskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemi

  • Uskumru fiyat olarak yıl içinde 15 TL ile 30 TL arasında değişir. Uskumru genel itibarıyla soğuk suyu seven bir balık çeşididir. 
  • Balıkseverlerin çokça tükettiği uskumru fırında, buğulama ve kızartma şeklinde yemek olarak pişirilirken aynı zamanda meze olarak da tüketilebilir. Bugünkü hazırladığımız tarifte sizlere uskumrunun susamlı tavada lezzeti veriyoruz. 

uskumru tarifi

uskumru tarifi

TAVADA USKUMRU TARİFİ:

MALZEMELER

Bir adet uskumru 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Bir çorba kaşığı susam 
Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık 
Tuz
Karabiber 
Maydanoz 

uskumru balığı nasıl yapılır

uskumru balığı nasıl yapılır

Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifiİLİŞKİLİ HABERÇinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi

YAPILIŞI

Balığı tavanın içine alın ve yağın içinde pişirin.

Balığın pişmesine yakın susam ve dolmalık fıstık ekleyerek pişirmeye devam edin.

Bir süre daha pişirdikten sonra tavadan alın ve servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

AloneFish 1 yıl önce

Harika bir tarif. Daha iyisi yoktur herhalde.

aygül 3 yıl önce

Görselde mix biber (kırmızı, siyah, beyaz ), tarifte susam fıstık... :)