En kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında vişne reçeli yapmanın püf noktaları

Marketten parayla aldığımız vişne reçelinin içerisinde hem koruyucu madde hem de katkı maddeleri eklendiği için vücuda fayda sağlamadığı uzmanlar tarafından açıklandı. Hal böyle iken evde kendi vişne reçelinizi yapabilirsiniz. En kolay vişne reçeli nasıl yapılır? Enfes vişne reçeli yapmanın püf noktaları bugünkü yazımızda.

Vişne, gülgiller familyasından kiraza benzeyen ve tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyvedir. Anavatanı olarak Hazar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölgeye denilen vişne, daha çok reçel ve marmelat yapımında kullanılıyor. Ekşimsi tadı ve muhteşem görünümüyle herkesin sevdiği meyvelerden biri olan vişne, en çok Türkiye’de yetiştiği biliniyor.

Bağışıklık sistemini oldukça güçlendiren vişne, vücudun hastalıklarla daha rahat savaşmasını sağlamaktadır. İçinde bulunan demir, kalsiyum ve fosfor sayesinde şifalı kabul edilmektedir. Kilo vermeyi kolaylaştıran vişne günümüzde en çok reçeli tüketiliyor. Dışarıdan parayla aldığımız vişne reçelini en kolay bir şekilde evinizde de yapmaya ne dersiniz? 

Buzlukta vişne nasıl saklanır? Kışlık vişne saklamanın en pratik yollarıİLİŞKİLİ HABERBuzlukta vişne nasıl saklanır? Kışlık vişne saklamanın en pratik yolları

VİŞNE REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

Vişne
Şeker
Limon suyu
Tereyağı veya margarin

Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek reçeli yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Çekirdekleri çıkarılmış 1 büyük kase vişneyi tencerenin içerisine alın. 

Üzerine aynı kase ile 1 kase şeker koyun.

Tencerenin kapağı kapatın ve serin bir yerde bir gece bekletin.

Suyunu salan vişneler 1 tur karıştırıp orta ateşe koyun ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayınca en ufak ocak gözüne alınıp kısık ateşe çekilip ara ara karıştırarak kapak açık 1 saat kadar kaynatın.

Kıvamı koyulaşıp köpüklenince margarin yada tereyağı ilave edin.

2-3 kilo vişneden yapacaksanız 1 tatlı kaşığı margarin, 4-5 kilo yapacaksanız 1 yemek kaşığı margarin yeterli olacaktır. 

En kolay vişne komposto nasıl yapılır? Berrak vişne komposto tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay vişne komposto nasıl yapılır? Berrak vişne komposto tarifi

Meyvelerin piştiğini reçel kıvamına gelmeye başladığı zamanda margarin koyduğumuz ölçü ile aynı oranda kilosuna göre aynı miktarda limon suyu eklenip karıştırın.

10 dakika kaynatılıp altını kapatın. Sıcakken kuru kavanozlara pay edilip ağzı sıkıca kapatın ve ters çevirin soğuyana kadar 1 gün ters şekilde bekletin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Kıymet 3 yıl önce

Sağlıklı yaşam için margarin kullanılmamalı ve bu tür reçeteler yayınlanmamalı

Toplam 3 beğeni