Kapari sos nedir ve nerelerde kullanılır? Evde kapari sosla yapılan yemek tarifleri

Ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yetişen kapari bitkisinin yemeklerde kullanıldığını biliyor muydunuz? Bir kez tadına bakanların çok beğendiği kapari sos üstelik çok sağlıklı. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan kapari sosu evde nasıl yapılır ve hangi yemeklerde kullanılır sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Kapari, Avrupa ülkelerinde garnitür olarak tüketilen bir besindir. Özellikle Ege Bölgesi'nde yetişen bu besin kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır. Yaprakları, dalları ve kökleri ilaç, boya ve kozmetik amaçlarla kullanılan kaparinin dal uçları, tomurcukları ve meyveleri gıda sektöründe kullanılır. Keper, gebere, gebere otu, kedi tırnağı, menginik, karga kavunu ve hint hıyarı olarak da bilinen kaparinin genellikle turşusu yapılır.  A ve E vitamini başta olmak üzere vitamin yönünden zengin olan kapari MS hastalığına iyi geliyor. Kapari sosu tarifi ise merak edilen konular arasında yer alıyor.

  •  Baharatlarla enfes bir lezzet ortaya çıkarmaya yarayan kapari sosu internette araştırmaya başladı. Peki, Kapari sos nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? Kapari nedir? İşte pratik bir kapari tarifi…

Kaparinin faydaları nelerdir? Gebre otu olarak da bilinen kapari hakkında merak edilenlerİLİŞKİLİ HABERKaparinin faydaları nelerdir? Gebre otu olarak da bilinen kapari hakkında merak edilenler

KAPARİ SOS TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı soğuk et suyu
2 su bardağı kaynar et suyu
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

YAPILIŞI

Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin.

Sonra bu malzemeleri çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu da içine yedirin.

Orta ateşte yaklaşık 5 dakika kaynatıp ateşten alın.

Bir süzgeçten süzdürün, tereyağı ile ince kıyılmış kapariyi içine ilave edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0