Kavun tatlısı nasıl yapılır? En kolay kavun tatlısı yapmanın püf noktaları

Yaz sıcağında içinizi ferahlatacak aynı zamanda tadına doyamayacağınız lezzetli bir tatlı arıyorsanız kavun tatlısı tarifi tam size göre. Çok uzun süredir yapılan kavun tatlısı, limon rendesiyle buluştuğunda adeta damakları şölene çeviriyor. Siz de evde kavun tatlısı yapmak isterseniz hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Sağlıklı, hafif ve fit bir tatlı tarifi arayanlar için tatlı krizini dindirmek adına mükemmel bir lezzet olan kavun tatlısı son günlerin en çok arananları arasında. Kokusuyla bile iştah açan ve tüm mutfağı kavun kokusu saçacak bu lezzet aslında çok pratik. Sadece 5 malzemeyle yapılan kavun tatlısı, hem görsel olarak sizi mutlu edecek hem de hafifliğiyle sofranızda fark oluşturacak. Özellikle zamanıysa aldığınız kavunlara hiç şeker ilave etmeden hazırlayabileceğiniz bu tatlıda çok az malzeme var. Dilediğiniz meyve ile sos hazırlayarak üzerine döküp servis de edebileceğiniz bu kavun tatlısının püf noktaları da yazımızda bulabilirsiniz.

En kolay kavun nasıl seçilir? Bal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kavun nasıl seçilir? Bal gibi tatlı kavun seçmenin püf noktası

KAVUN TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram kavun
5-6 kaşık nişasta
7-8 kaşık şeker (miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 su bardağı su
1 limon

İyi karpuz nasıl seçilir? Kelek karpuz nasıl anlaşılırİLİŞKİLİ HABERİyi karpuz nasıl seçilir? Kelek karpuz nasıl anlaşılır

YAPILIŞI

Öncelikle kavunu dilimleyip kabuklarından ayırın.

Derin bir tencereye aktarın.

Kavunları isterseniz blender’la parçalayın isterseniz patates ezeceğiyle ezin.

Kavunları parçaladıktan sonra üzerine su, şeker, nişastayı ekleyin iyice karıştırın.

Ocağa koyun sürekli karıştırarak biraz fokurdayana kadar pişirin.

Piştikten sonra içine limonun kabuğunu rendeleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0