Şifalı erik kompostosu tarifi! En kolay erik kompostosu nasıl yapılır?

Mürdüm eriği hem lezzeti hem de faydalarıyla damaklarda iz bırakıyor. Vücudun demir emilimine yardımcı olan C vitamini açısından zengin ve iyi bir A vitamini, B2 vitamini ve potasyum kaynağı olan mürdüm eriğinden şifalı bir erik kompostosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz.

Ana vatanı Japonya ve Çin olan mürdüm eriği, ülkemizde kışı soğuk geçmeyen ılıman iklime sahip bölgelerde yetişir. Toprağın çok kumlu olduğu yerlerde japon eriği yetiştirilmesi tercih edilebilir. Karaciğer, böbrek ve sindirim sorunlarını gidermeye yardımcı olan bu meyve, kadınların adet periyotlarını da düzenliyor. Genellikle meyvesi daha iri, tatlı ve sulu olup ağustos ve eylül aylarında olgunlaşmaktadır. Meyveler olgunlaştıkça yumuşamaya başlar ve etlerindeki tatlılık oranı da artar. Saçak köklü olduğundan çok fazla toprak seçiciliği yapmaz, derinliği az olan topraklarda yetişmeye elverişlidir. Eriklerden muhteşem lezzetler hazırlayabilirsiniz. Taze meyveler ve az miktarda şekerle kısa sürede yapılabilen bu kompostoların en güzellerinden biri de antioksidan deposu kırmızı erikle yapılan erik kompostosu. Eriklerin en bol olduğu mevsimde yapıp zevkle tüketebileceğiniz erik kompostosu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

 

BursaİLİŞKİLİ HABERBursa'nın üzüm şırası tescillendi! Peki şıra nedir ve üzüm şırası nasıl yapılır?

ERİK KOMPOSTOSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram mürdüm eriği
1,5 su bardağı toz şeker
1 litre su

YAPILIŞI

Erikleri yıkayıp saplarını ayıklayın.

Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.

Toz şeker ve suyu tencerede karıştırıp 5-10 dakika kadar kaynatın.

Şekerli su kaynayınca içine erikleri ilave edip kapağını kapatın.

Tencereyi ocaktan alıp 15 dakika bekletin.

Ardından kapağı açıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0