En kolay sandviç ekmeği nasıl yapılır? Sandviç ekmeğinin püf noktaları

Sandviç ekmeğiyle pratik ve lezzetli sandviçler hazırlayabilir ya da tost yapabilirsiniz. Kısıtlı zamanlarınızda çocuğunuzun beslenme çantasına koymak içinde ideal bir lezzettir. Evde sandviç ekmeği yapmak isterseniz yazımızda tarifimize göz atabilirsiniz.

Ekmeğin her türlüsü seviliyor ama özellikle dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ufak sandviç ekmeklerini yemeye doyamıyoruz. Sandviç ekmeği de çocuklara en doğal kahvaltı için muhteşem bir seçenek. Evde kendi sandviç ekmeğinizi hazırlayabilirsiniz. Bu ekmeğin kokusu bile aklınızı başınızdan alacak. Arasına peynir marul salam ve domates koyup klasik bir sandviç yapılabileceğiniz gibi; balık sucuk veya köfte gibi ekmek arası hazırlanan yöresel sandviçler de hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu tahinli sos ve yeşilliklerle zenginleştirebileceğiniz falafelli sandviçler ya da özel soslar ve füme etlerle kanepeler tam size göre. Peki sandviç ekmeği nasıl yapılır? İşte tarifi:

Kulüp sandviç (Club Sandwich) nasıl yapılır? Evde kulüp sandviç tarifiİLİŞKİLİ HABERKulüp sandviç (Club Sandwich) nasıl yapılır? Evde kulüp sandviç tarifi

SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri

YAPILIŞI

Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tozşeker ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya, süt, su, yumurtanın akı ve ayçiçeği yağını ekleyip yoğurun.

Hamuru küçük bezelere bölüp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika bekletin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmekleri 20 dakika pişirin.

Ekmekler ılındıktan sonra ortadan ikiye bölerek içine kaşarpeyniri ve salam yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0