Kalili köfte nedir ve Kalili köfte nasıl yapılır? Kalili köftenin püf noktaları

Kalli, Kahramanmaraş’ta ‘sincap’ anlamına geliyor. Yemeğin adı ile sincabın pek alakası olmasa da yöresel ismi bu... Nohutla hazırlanan tarhana çorbasına isteğe bağlı olarak şalgam da ekleniyor. Peki evde Kalili köfte nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

Kahramanmaraş sofrasında yerini alan ilginç yemeklerden bir diğeri de, kalili köfte. Kahramanmaraş'ta sincap anlamına gelen kalili içerisindeki ceviz büyüklüğündeki bulgurlar sebebiyle yemeğe, bu isim verilmiş. Bulgurlu köfteler, kıymalı tarhanayla beraber kaynatılıyor. Kalili köfte Maraş mutfağının oldukça sevilen yemeklerinden biri olan kalili yemeğini, kendi evinizde de deneyebilirsiniz. Son zamanlarda oldukça fazla tüketilen lezzetlerden biri olan kallili köfte nasıl yapılır merak ediliyor. Fazla malzemeyle yapılan kallili köfte zahmetli yapımıyla dikkat çekse de merak edilen lezzetler arasında başa geliyor. “Kallili köfte nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı tarifimizde…

En kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kaşarlı köfte nasıl yapılır? Tam ölçülü kaşarlı köfte tarifi

KALİLİ KÖFTE TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
2 küçük soğan
100 gr kıyma (2 kere çekilmiş dana koyun eti karışık)
100 gr koyun kıyması
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1-2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 diş karanfil
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz

Tarhana çorbası için;

3 çorba kaşığı tarhana
2 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI

Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Bulguru geniş bir tepsiye alın. Salça, tuz, sarımsak, pul biber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun.

2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun. Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun. 

Karanfilleri havanda dövün. Tavada sıvıyağı kızdırıp kalan soğanı kavurun. Koyun kıymasını ekleyip kavurmaya devam edin.

Ceviz içini iri parçalara ayırıp ilave edin. Tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. 

En kolay sokak köftesi nasıl yapılır? Tükürük köfte yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay sokak köftesi nasıl yapılır? Tükürük köfte yapmanın püf noktaları

Bulgurlu malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızla bir delik açıp çevirerek yüzeyini inceltin.

Ortalarına birer kaşık iç malzeme yerleştirin. Elinizi ıslatarak köfteleri kapatın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tarhanayı 15 dakika ıslatıp tencereye alın. 2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın.

Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0