En kolay piyaz nasıl yapılır? Piyaz yapmanın püf noktaları ve detaylı anlatımı

Haşlanmış kuru fasulyeyle yapılan piyaz, sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinin başında geliyor. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet olan piyazı arzu ederseniz yumurtalı da yapabilirsiniz ama biz bugün yumurta sevmeyenler için bol soğanlı yumurtasız güzel bir piyaz yaptık. İşte en kolay piyaz tarifi:

Piyaz Güneydoğu mutfağından tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Kuru fasulye, soğan, maydanoz, ve zeytin yağ ile hazırlanan piyaz tarifi ana yemeklerin yanına sıklıkla servis edilen bir salata çeşididir. Genellikle kebapların yanında salata olarak servis edilen piyaz tarifi, Antalya'da tahin ve sarımsaklı sos ile servis edilir. Türk mutfağında bulunan doyurucu bir salata olan piyaz, pratik, tadı da son derece lezzetlidir. Izgara köftenin yanına, kebapların yanına, balığın yanına çok yakışan piyaz sulu olmayan her şeyin yanında yıldız misali parlayacaktır. Farklı şekillerde yapılan piyazın yapımı da oldukça kolaydır. Gelen misafirlerinize, ailenize, herkese gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz, piyaz nasıl yapılır? sorularınızın cevabı olacak bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz. 

En kolay biber kızartması nasıl yapılır? Biber kızartmasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay biber kızartması nasıl yapılır? Biber kızartmasının püf noktaları

PİYAZ TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 dal taze soğan
1 adet domates
4 tutam maydanoz
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Sumak

Lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.

Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.

Domatesi de küp küp doğrayın.

Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.

Şalgam suyuyla bulgur salatası nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERŞalgam suyuyla bulgur salatası nasıl yapılır?

Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.

Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0