En kolay bakkal tostu nasıl yapılır? Bakkal tostunun püf noktaları

Bakkalda yarım ekmek arasına yapılan salçalı tostun yerini hiçbir şey tutmaz. Bakkal tostunun tadını alan birçok kişi evde de aynı lezzeti yakalamaya çalışıyor. Siz de denemeye kalkanlardansanız bu püf noktalarını denemeden tostu hazırlamayın!

Tost, iki dilim ekmek arasına yerleştirilen bir veya birden fazla malzemenin ekmeklerle birlikte ısıtılması suretiyle yapılan sıcak sandviç. Genellikle kaşar, salam, sucuk, domates gibi malzemeler kullanılır. Bol malzemeli bakkal tostu, onlarca lira verilip alınan tostların lezzetini geride bırakır. Şimdilerde bakkallarda yapılıyor mu bilinmez ama bu tadı bir kez alanlar tostun lezzetini unutamaz. Yeniden o enfes lezzeti yaşamak istiyorsanız, bakkal tostu püf noktalarını mutlaka bir kenara not etmelisiniz. 

Susurluk tostu nedir ve nasıl yapılır? En kolay ve gerçek susurluk tostu tarifiİLİŞKİLİ HABERSusurluk tostu nedir ve nasıl yapılır? En kolay ve gerçek susurluk tostu tarifi

BAKKAL TOSTU TARİFİ:

  • Kullanacağınız malzemeleri belirleyin. Burada iki temel malzeme bulunuyor; salça ve ketçap! Tost malzemeniz ne olursa olsun bakkal tostu için bu ikisinden birini kullanmalısınız.
  • Bakkal tostunun makbulü yağlı olandır. Ekmeğin içini de dışını da bolca yağlamalısınız. Malzemeleri yerleştirmeden önce kısa bir süre ekmeği tost makinesine bastırın.
  • Ardından yağını sürün. Ekmeği bir güzel çıtır hale getirdikten sonra tüm malzemelerini yerleştirin.

En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri

En kolay ayvalık tostu nasıl yapılır? Gerçek ayvalık tostunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ayvalık tostu nasıl yapılır? Gerçek ayvalık tostunun püf noktaları

Ekmeği bastırmak için tost makinesinin ısı ayarı yüksek olmalı ve makineye iyi bir şekilde bastırılmalı.

Tüm malzemeler ekmeğin içinde iyi bir şekilde harmanlandıktan sonra, son aşamada ekmeği alırken üzerine bir miktar daha margarin sürün. Kokusuyla cezbeden bakkal tostu hazır.

Afiyet olsun...

Canan Karatay'dan diyete uygun kahvaltı tarifleri!

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan diyete uygun kahvaltı tarifleri!
Kozalak turşusu nedir? Kozalak turşusu nasıl yapılır? Kozalak turşusu faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Kozalak turşusu nedir? Kozalak turşusu nasıl yapılır? Kozalak turşusu faydaları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

velhasıl 2 yıl önce

YANLIŞ başlık atılmış Bakkal Tostu diye birşey yok SANAYİ tosttu vardır.

Ziraatçi 2 yıl önce

Millet margarinden kaçıyor. Siz margarini övüyor bi de bolca sürün diyorsunuz. Garip değil mi

Enes 2 yıl önce

yıllardır bu tostun sırrını arıyordum çok tskler sonunda paylaştınız.