Grissini nedir ve Grissini evde nasıl yapılır? En pratik Grissini tarifi

Hem atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz hem de mezelerin servisinde kullanabileceğiniz ev yapımı, katkı maddesiz, çıtır çıtır grissini'ler yapmaya ne dersiniz? Tam kıvamında muhteşem Grissini tarifini yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.

Grissini uzun ince kıtır ekmek çubuklardır. İlk olarak İtalya'da yapılmıştır. Rosquilletas denilen gressini için bir başka tarifi, Castelló de la Plana bulunmaktadır. Galetanın bir benzeri olan grissini, özellikle İtalya’da en temel ve en basit atıştırmalıkların başında gelir. Grissiniler hemen her evde bulunabilecek birkaç malzemeyle kolaylıkla yapılabilir. Grissini hamuruna, kekik, çörek otu da eklenebilir. Yanına sadece krem peynirle bile doyurucu olan grissini hazır almak yerine evde yapmak daha mantıklı. Peki, grissini tam olarak nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım çıtır grissini tarifi…

Pastane tadında Karaköy poğaçası nasıl yapılır? Karaköy poğaçasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPastane tadında Karaköy poğaçası nasıl yapılır? Karaköy poğaçasının püf noktaları

GRİSSİNİ TARİFİ:

MALZEMELER

250-300 (2 su bardağı+1 yemek kaşığı) gram un 
175 mililitre (3/4 su bardağı) su
1 paket kuru maya
45 mililitre (3 yemek kaşığı) zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

YAPILIŞI

Maya ve şekeri karıştırın.

Zeytinyağını ilave edin.

Ilık suyu ekleyin.

Unu 2-3 seferde ekleyin

Hamuru 10 dakika kadar yoğurun.

Tuz ilave edip 3 dakika daha yoğurun.

Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanınca fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirin ve hamuru elinizle uzatarak dikdörtgen şeklinde tepsiye yayın.

Üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı sürün.

Dilerseniz baharat serpin.

Streç ile kapatıp 1 saat daha mayalandırın.

Hamurdan şeritler kesin.

Şeritleri hafif uzatarak ve çevirerek tepsiye dizin.

200 derece sıcak fırında 12-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0