Pastane tadında Karaköy poğaçası nasıl yapılır? Karaköy poğaçasının püf noktaları

Uğruna binlerce kilometre hatta saatlerce trafikte beklenen ama kokusu caddelerde de duyulan nefis Karaköy poğaçasını evde de hazırlayabilirsiniz. Kolay yapılışıyla herkesin severek tüketeceği Karaköy poğaçası dillere destan olacak. İşte lezzetli Karaköy poğaçasının yapımı:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ağızda tel tel dağılan, mis gibi kokusuyla hamur işi sevenlerin gözdesi Karaköy poğaçası hafta sonu kahvaltılarının baş tacı olacak. Karaköy caddelerinin her sokaklarında mis kokusu yayılan bu poğaça çayın yanında da muhteşem uyumu yakalıyor. Pastaneler en yumuşağını, en lezzetlisini yaptığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pratik bir şekilde yapabileceğiniz aynı zamanda dereotuyla lezzetlenen enfes Karaköy poğaçasının tarifine haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz. Kıyır kıyır, ağızda dağılan enfes bir poğaça tarifimiz var! Karaköy Poğaçası, çay keyfinize lezzetle eşlik edecek.

Pastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERPastane usulü mis gibi kokan poğaça nasıl yapılır? En kolay pastane usulü poğaça tarifi

karaköy poğaçası

karaköy poğaçası

KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 yumurtanın akı
1, 5 su bardağı yağ(yarısı margarin yarısı zeytinyağ)
Tuz
Aldığı kadar un
Yarım demet dereotu
1 kalıp beyaz peynir

karaköy poğaçası tarifi

karaköy poğaçası tarifi

En kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yoğurt mayayı karıştırın. Ardından üzerine yumurtanın akını, yağ karışımını ve tuzu ekleyip karıştırın.

Unu yavaş yavaş içesine ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Üzerini 15 dakika kadar mayalandırarak dere otlarını ince ince doğrayın.

Beyaz peynirleri de güzelce rendeleyip dereotuyla karıştırın.

Hamur mayalandıktan sonra küçük parçalar alarak avucunuzda acın. İç kısmına peynirli karışımdan koyup, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0