En kolay manda yoğurdu nasıl yapılır? Manda sütünden yoğurt yapmanın püf noktaları

İyi bir protein kaynağı olan manda yoğurdu adeta bir şifa deposu. Besleyici özelliği sayesinde kırmızı et tüketmeyen insanlar için de bir alternatif olan manda yoğurdu artık evlerde de yapılıyor. Peki evde en doğalından manda yoğurdu nasıl yapılır? İnek ve manda sütünden yoğurt nasıl yapılır? Normal sütü manda yoğurdu ile mayalanır mi? Manda yoğurdu nasıl anlaşılır? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı:

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan ve çocuklar başta olmak üzere herkes için en iyi besin takviyesi olarak kabul edilen manda yoğurdu yüzde 60'ı kalsiyum, yüzde 40'nda ise protein ve çok düşük kolesterol bulunduruyor. Manda yoğurdu içerisinde bulunan B12 vitamini ve aynı zamanda doğal antibiyotik özelliği gösterir. Manda sütünün ve yoğurdunun faydaları yoğun ilgi görüyor. Süt ve süt ürünleri çok sık tüketilen ürünler arasında yer alıyor. İnek sütü ve manda sütünden birçok farklı besin yapılıyor. Ülke genelinde 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca manda yetiştiriciliği teşviki başlatıldı. Manda sütünün bağırsak ve sindirim sistemini düzenleme etkisi bulunuyor. Bunu öğrenen herkes manda yoğurdu yapımını araştırıyor. 

Manda yoğurdunun faydaları nelerdir? Manda yoğurdu nasıl yapılır ve ne işe yararİLİŞKİLİ HABERManda yoğurdunun faydaları nelerdir? Manda yoğurdu nasıl yapılır ve ne işe yarar

 

MANDA YOĞURDU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kg manda sütü
Bir çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı yoğurt mayası

En kolay manda kaymağı nasıl yapılır? Ilık manda kaymağı evde yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay manda kaymağı nasıl yapılır? Ilık manda kaymağı evde yapımı...

YAPILIŞI

Sütü kaynatıp soğumaya alın 35-40 dereceye varınca yoğurt mayasını tuzla karıştırarak sütün içine döküp iyice karıştırın.

Ardından kaseye veya tencereye boşaltıp 80 derece fırında ya da bir beze sararak 6 saat bekletip dolaba koyun.

1 saat sonra doğal manda yoğurdu hazır...

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0