Pucce nedir ve İtalyan poğaçası nasıl yapılır? Evde İtalyan poğaçası tarifi

Vegan beslenenlerin severek tüketeceği içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olan pucce tarifi bir diğer adıyla İtalyan poğaçası olarak biliniyor. Farklı tarifler denemeyi sevenlerin mutlaka pişirmesi gereken pucce yani İtalyan pizzasının tarifi bugünkü yazımızda.

İtalya’da domatesli, soğanlı veya zeytinli tercih edilen bu poğaçanın dışı kıtır kıtır içi yumuşacık oluyor! Vegan beslenmede poğaça, ekmek, meze olarak kullanılabilecek bir alternatif  “Pucce”. İtalyan poğaçası olarak biliniyor. Yapımı çok kolay ve kısa zaman alıyor. Damak tadınıza göre içeriğini de siz belirleyebiliyorsunuz. İtalya’da domates ve soğanlı tercih ediliyor genellikle, bir de zeytinli. Klasik pişirme yöntemi ile denerseniz poğaça tadını, buharlı pişirme yöntemi ile denerseniz ekmek tadına dönüşüyor. Her ikisine de dereotu, maydanoz, sarımsak tozu, zeytin, suyunu almış soğan, çekirdek ve ceviz gibi istediğiniz her besini ekleyebilirsiniz. Peki pucce nasıl yapılır? Pucce tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

En kolay açma nasıl yapılır? Puf gibi açma yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay açma nasıl yapılır? Puf gibi açma yapmanın püf noktaları

PUCCE TARİFİ:

MALZEMELER

400 gr yulaf unu
100 gr buğday unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru instant maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
750 ml - 1 litre ılık su
Çıtır ekmek olması için 1 çay kaşığı mahlep
Zeytin

En sağlıklı kolay poğaça nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEREn sağlıklı kolay poğaça nasıl yapılır?

YAPILIŞI

400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru instant maya derin bir kaba alınarak karıştırın.

İçerisine kek hamuru kıvamına yakın bir kıvama gelecek ölçüde ılık su eklenerek yoğurun.

Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek 1 dakika daha yoğurun.

30-60 dakika sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde sararak bekletin.

Hazırlanan hamurdan elinize zeytinyağı sürerek yuvarlaklar yapın.

Yağlı tepsiye dizip, 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

20 dakika sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0