En kolay kıymalı yumurta nasıl yapılır? Kıymalı yumurtanın püf noktaları

Doyurucu kahvaltılıklar arasında yer alan kıymalı yumurta, isteğe göre yemek olarak da sunulabilir. Protein bakımından zengin bir besin olan kıymalı yumurta, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Peki, kıymalı yumurta nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sabah akşam demeden kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı yumurta tarifine geçebiliriz.

Yumurta kahvaltıların şanı olduğu gibi diğer öğünlerde de pratik fakat besleyici yemekler arayanların gözdesi. “Yemek yoksa bir yumurta kırıveririz” diye de özetleyebileceğimiz bu durumun en güzel örneklerinden biri kıymalı yumurta.  Elbette günün diğer öğünlerinde de afiyetle yenebilen kıymalı yumurtaya dilerseniz rendelenmiş domates, kıyılmış maydanoz gibi malzemeler de ekleyebilir, kolayca lezzetten lezzete koşabilirsiniz. Pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlerin favorisi olan bu yemek, ortalama 30-35 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Kıymalı yumurtanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıya bırakıyoruz. 

Osmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifiİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifi

KIYMALI YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 orta boy soğan
2 sivri biber
8 yumurta
200 gr kuzu kıyma
1 çay kaşığı tuz

Kıyma en kolay nasıl kavurulur? Kıyma kavurmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKıyma en kolay nasıl kavurulur? Kıyma kavurmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Soğanları kıyın. Biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Soğanı zeytinyağında pişirin.

Kıyma ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın.

Sarıları bozulmayacak şekilde harcın üzerine yumurtaları kırıp tencerenin kapağını kapatın.

Yumurta akları tamamen piştiğinde tencereyi ocak üzerinden alın. Kıymalı yumurtayı tabaklara paylaştırıp servis yapın.

Afiyet olsun...

KIYMALI YUMURTANIN PÜF NOKTALARI

  • Yumurtaların sulu kalması için, kıymaları kavurduktan sonra ekleyin ve çok fazla bekletmeyin.
  • Yumurtanın daha yoğun kıvamda olması için, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kıymalı yumurtayı, ev yapımı mısır ekmeği ile servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0