En kolay peynirli mısır ekmeği nasıl yapılır? Peynirli mısır ekmeğinin püf noktaları

Klasik mısır ekmeği tarifi kuşkusuz çok güzel ancak alternatif bir tarif arıyorsanız sizin için peynirli mısır ekmeği farklı tarifleri sevenler için adeta damaklarda iz bırakıyor. Kıvamını tam tutturunca çayın yanına çok yakışan mısır ekmeğinin yapılışı bugünkü yazımızda.

Mısır unu ile yapılan mısır ekmeği Karadeniz yöresine ait bir yemek çeşididir. Genellikle yoğurdun içine katılarak yenen mısır ekmeği balık, meze ve mıhlama gibi lezzetlerin de yanında tercih ediliyor. Mısır unuyla yapılan tarif aynı zamanda da oldukça sağlıklı bir seçenekte oluşturuyor. Ancak biz bugün klasik tariften biraz çıkıp bu leziz ekmeğin arasına peynir koyduk. İşte tavşan kanı çayın yanında börek niyetine afiyetle yiyebileceğiniz peynirli mısır ekmeği tarifi.

En kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...İLİŞKİLİ HABEREn kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...

PEYNİRLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı beyaz un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
2 adet oda sıcaklığında yumurta
500 gr (iç harcı) beyaz peynir
1/2 demet (iç harcı) maydanoz
1 adet (iç harcı) yumurta

En kolay mıhlama (kuymak) nasıl yapılır? Uzayan mıhlama yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mıhlama (kuymak) nasıl yapılır? Uzayan mıhlama yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Beyaz peyniri elinizle ufalayın ve maydanozu da ince ince doğrayın. Yumurtayla beraber bu üç malzemeyi de iyice karıştırın.

Mısır ekmeği için önce kuru malzemeleri birbirine karıştırıp, üzerine ıslak malzemeleri ilave ederek spatula ile tüm malzemeler homojen hale gelene kadar karıştırılır.

15-20 cm çapındaki cam tepsiye tepsiyi iyice yağlandıktan sonra karışımın yarısını dökün ve iyice yayılmasını sağlayın.

Evde fasulye tavalısı nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEREvde fasulye tavalısı nasıl yapılır?

İç harcı döktükten sonra kalan karışımı da üzerine dökün ve iyice yayın.

Spatula ile düzleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0